România, te mai faci bine?

România - dnamariecurie 1024x768

Articol scris de Ionuț Iancu. România, te mai faci bine? Voi nu aveți momente din acelea în care simțiți că țara asta chiar nu se mai face bine? În care aproape că vă vine să vă luați câmpii, să stingeți lumina și să dați România la anunțuri pe OLX?

Mă uit la ce se întâmplă iarăși zilele acestea în sistemul medical românesc. Anul acesta poate fi declarat, fără probleme, anul în care am realizat cât de putred este acest sistem. Plecând de la momentul Colectiv, apoi scandalul nosocomialelor și HexiPharma, pentru a ajunge, în aceste zile, la momentul de maxim ridicol, dar și de maximă furie față de niște oameni care au fost priviți ani la rândul ca niște zei, Dumnezei chiar. Cărora li s-au ridicat statui.

Despre care citeam elogii venite din partea unui întreg univers. Asta în timp ce ei, în realitate, se comportau ca niște monștri. Ca niște ființe de cea mai joasă speță. E greu să mai ai puterea să crezi într-o astfel de Românie. Într-un sistem medical căruia îi place mai mult să se joace pentru moartea ta, pentru experimentele pe care le poate face pe tine.

Burnei și Secureanu sunt cea mai hidoasă, dar corectă imagine a locului și momentului unde a ajuns România.

Și nu doar sistemul medical. Întreaga societate românească este într-o metastază. Una din care parcă nu mai ai cum să crezi că va ieși. Nici chiar dacă ia foc țara. La propriu și la figurat.

Mâine sunt alegeri parlamentare. În mod normal, niște dezvăluiri cum au fost cele legate de Secureanu și Burnei, în orice altă țară din lumea asta ar fi inflamat întreaga societate. Alegerile nu s-ar mai fi ținut mâine, ci ieri. Întreaga clasă politică ar fi privit rușinată cum lumea nu vrea decât să o arunce în uitare. Nici măcar în istorie. La noi, lucrurile par a fi deja tranșate.

Ne mai jucăm noi cu niște clipuri pe internet, mai facem niște jocuri de cuvinte cu Dragnea, Cioloș, PSD sau PNL, dar deja părem pregătiți ca luni să mergem la muncă cu gândul că: „asta e, iar ne-au înfrânt bătrânii„ sau „ce să faci, nu ai ce să faci!„ Nu mai merge așa. Din pricina indiferenței noastre, a puturoșeniei noastre, monștri precum Secureanu și Burnei au putut să facă din sistemul medical propriul lor Rai, ținându-ne pe noi într-un Iad permanent.

Parcă ar trebui să ne cam saturăm și noi de „atunci i-au condamnat pe toți la moarte„

Sursă foto: Simona Tache

România - tricolor copy 94552300 150x150Citeste si: Tu votezi România!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.