”Romania, salvată prin iubire”

România - woman couple holding

”Romania, salvată prin iubire. A fost o campanie în urmă cu mulți ani, care avea drept slogan titlul de mai sus. Am ridicat din sprâncene atunci, acum aproape că nu mai cred așa ceva. România, cea din fiecare zi, nu mai poate fi salvată de nimeni. Iar de iubire, cu atât mai puțin. Ce să caute iubirea într-o lume plină de invidie, de răutate, de moarte, de lași, de Iad?

Adică dacă ne-am iubi mai mulţi şi mai mult ţara, am duce-o mai mult şi mai mulţi bine. Hm… Cam cum s-ar personifica România? O femeie dodoloaţă, aşa, cu forme de relief variate, chiar mişto, dac-o vezi numai în poze. Total sălbatică pe alocuri, habar n’are să se pună în valoare. Educaţia la pământ, sănătatea la fel!

România este mai degrabă incultă, dar cu aere intelectuale şi coada pe sus ca o capră râioasă. Când iese la oraş poartă ţoale vechi, gri, ponosite, întocmai ca blocurile din cartierul Militari. Ici şi colo, câte un accesoriu scump, un mall, un cartier nou, potrivite ca dinţii de aur într-o gură cariată. Râde cam hâd, dar nu i se poate nega simţul umorului. E ruptă-n fund şi cerşeşte pe unde poate, se prostituează ca să primească sume mari de bani, pe datorie, nu de pomană, şi le toacă mărunt, pe pensii şi salarii de rahat, care nu-ţi ajung pe-o măsea. Grosul banilor din cerşit îi înşfacă nişte căpuşe, alea de s-au înfipt bine şi-i sug sângele.

Citește și: Sărutul neînceput

Dac-aş avea de ales, nu m-aş apropia de ea nici cât să-i explorez grădina Carpaţilor! Dar pentru că tot sunt aici, deşi îmi vine să plec în fiecare zi, parcă nu mă-ndur. România are, totuşi, un je ne sais quoi, iar eu, în naivitatea mea, mă încăpăţânez să cred c-o salvăm  de căpuşe, şi-apoi vom trăi fericiţi cu toţii, pâna la adânci bătrâneţi.

Dar până atunci, mai în surdină, mai cu volum, parcă încep să aud un murmur…e furia unui popor ce este luat de prost mai mereu și care pare că a ajuns la limita de sus a suportabilității.

Photo via Visual Hunt

România - fvgf 150x150Citește și: Andreea Marin şi-a făcut selfie nemachiată

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.