Romania, saraca tara bogata!

- alcedo 25 de ani 101 1024x682

Cand am intrat pe site-ul lui Dragos Asfatei, in prezent fotograful oficial de la Cotroceni, am dat peste imaginile astea din avion. Si brusc, sa nu radeti de mine, mi-a venit sa plang. Ce tara frumoasa si bogata avem …si cum ne mai batem joc de ea. Cum mancam noi din import cand uite aici terenuri agricole!!! Superbe imagini!

- alcedo 25 de ani 10

Fotografiile fac parte din proiectul  Zbor peste Transilvania. 

Dragos Asaftei: ” Tin minte că înconjurasem Brașovul de câteva ori, iar apoi am trecut deasupra Munților Bucegi. La întoarcere, aproape de satele din jurul orașului, am zărit aceleași forme de care vă spuneam mai sus. Parcă erau desprinse din culegerile cu probleme de geometrie, așa arătau. „Tăiate” și crescute ca la carte.

Așa că am început de atunci să fotografiez toate formele acestea pe durata fiecărui zbor și să le adun așa, într-o arhivă, pe cele mai bune dintre ele. Selecția o puteți vedea puțin mai jos.

Și-mi închipui că nu-i tocmai ușor să întreții un teren agricol în așa fel încât să arate ca-n revistă. Știu că aproape de fiecare dată când vorbesc cu bunicii îmi zic că sunt sau vin de pe câmp, „de pe lan”, cum zice bunicul, la muncă. Tocmai de aceea țin atât de mult la recolta și la munca lor, până la urmă.”

- alcedo 25 de ani 1 - alcedo 25 de ani 2

Si cum spuneam,Romania,  frumoasa si bogata tara,  pacat ca e guvernata.  Si pentru ca nu ma pot abtine…Cine este ministrul Agriculturii? Daniel Constantin? Ma bucur sa observ ca dupa luni de tacere, seceta si canicula, in sfarsit e pregatit sa vorbeasca. Nicio concluzie! România se confrunta cu cea mai grava seceta din ultimii 50 de ani, a crapat pamantul, la Calafat nu mai exista apa potabila de 24 de ore iar unii proprietari de animale au ajuns la concluzia ca mai bine le vand. Daniel a tacut! Stia el de ce. Poate a negociat direct cu Sefu'(Dumnezeu) si a aflat ca a primit un bonus. O sansa providentiala. Vin ploile in urmatoarele zile!

„Ministru” sa fii, noroc sa ai!

Dar ca sa nu ma deprim prea tare, admirati fotografiile.

 

- alcedo 25 de ani 3 - alcedo 25 de ani 4 - alcedo 25 de ani 5 - alcedo 25 de ani 6 - alcedo 25 de ani 7

foto: Dragos Asaftei

Live & Believe

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.