România, sărăcie într-o țară bogată!

sărăcie - saraci 1024x767

România, sărăcie într-o țară bogată! Nu mai este o supriză pentru nimeni când despre România se vorbeşte mereu ca despre o țară atât de binecuvântată de Dumnezeu cu tot ceea ce are nevoie acest popor ca să fie fericit, dar mai ales bogat.

Numai că bogăția e doar una pe hârtie sau doar pentru unii. Ciudat paradox pentru o țară plină de paradoxuri. Astăzi, la nivel internațional se sărbătoreşte ziua internațională de combatere a sărăciei. Iar pentru România, datele statistice vorbesc de 1 din 5 români sunt la nivelul sărăciei din punct de vedere al veniturilor, iar situația aceasta persistă de mulți ani.

„Statisticile UE confirmă o realitate îngrijorătoare. Avem de departe cei mai mulţi lucrători săraci, dublu faţă de media europeană. Practic, în prezent, unul din cinci români se confruntă cu sărăcia determinată de venitul insuficient, cu toate că lucrează cu normă întreagă, şi o mare parte din sărăcia bazată pe venit este persistentă, trei sferturi dintre persoanele sărace aflându-se în această situaţie de cel puţin trei ani. Atâta vreme cât nedreptatea şi exploatarea sunt integrate în sistemul economic, social şi cultural, sărăcia va devasta în continuare o proporţie covârşitoare din populaţie, fiind în acelaşi timp o frână în dezvoltare. Pentru a rupe cercul vicios al sărăciei este necesară o nouă viziune şi determinare politică, fundamentate pe principiile justiţiei şi bunei guvernări şi care să pună justiţia socială şi redistribuirea echitabilă în centrul politicilor publice”, se mai spune în comunicat.

Nivelul sărăciei şi al excluziunii sociale din România rămâne printre cele mai ridicate din Uniunea Europeană, arată Cartel Alfa, iar o treime din populaţie este afectată de privare materială severă, în sensul că nu-şi poate permite lucruri considerate necesare pentru a duce un trai decent de zi cu zi. Încă mai există copii în România care nu au fost niciodată la şcoală şi comunităţi întregi care nu au acces la servicii de sănătate.

În fiecare an, pe 17 octombrie este marcată Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei. Combaterea sărăciei este un ţel aflat în centrul Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului şi rămâne înscris şi în noile obiective din Agenda de Dezvoltare pentru 2030 a Naţiunilor Unite.

Sursă foto: meritocratia.tv

Citește continuarea pe Capital.ro

sărăcie - padure 150x150Citeste si: Imaginea zilei – Pădurea de argint

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.