România trece în această noapte la ora de iarnă!

ora de iarnă - oradeiarna

România trece în această noapte la ora de iarnă! România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de iarnă. Astfel, ora 4 va deveni ora 3.

Ziua de 29 octombrie va avea 25 de ore, fiind cea mai lungă zi din 2016. În noaptea de sâmbătă spre duminică vom dormi cu o ora în plus. Trecerea de la ora de vară la ora de iarnă nu va fi simultană în toate ţările, din cauza diferenţei de fus orar.
Trei ţări din UE (Marea Britanie, Irlanda şi Portugalia) vor reveni la ora UTC, în timp ce Spania, Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Franţa, Germania, Ungaria, Italia, Luxemburg, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia, Suedia şi Olanda vor fixă ceasurile la ora UTC+1. La rândul lor, Ciprul, Estonia, Finlanda, Grecia, Letonia şi Lituania îşi vor fixă ceasurile la ora UTC+2.

Timpul Central European (CET) va rămâne cu 6 ore înaintea Timpului European Standard (EST). CET va fi cu o ora înaintea UTC (de la două ore decât era iniţial) şi EST va fi cu cinci ore înaintea UTC (faţă de patru ore cât era iniţial).
În România, ora de vară și ora de iarnă au fost introduse prima oară în 1932 (între 22 mai – 2 octombrie). Din 1933 şi până în 1940 ora de vara a fost folosită din prima duminică din aprilie până în prima duminică a lui octombrie.

A urmat o perioada între 1941-1979 când s-a renunţat la această schimbare orară. Reintroducerea orei de vară s-a produs în 1979. Până în 1996 (cu mici excepţii) se trecea la ora de vara la sfârşitul lui martie până la sfârşitul lui septembrie, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Din 1997 se foloseşte ora de vară începând cu ultima duminică din luna martie până în ultima duminică din luna octombrie, când revenim la ora de iarnă. În România, ora de vară are o diferenţa faţă de UTC de 3 ore.

Sursă foto: Digi24.ro

Citește continuarea pe Știrileprotv.ro

ora de iarnă - ineldivort 150x150Citeste si: Bucureștencele nu spun nu divorțului

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.