Scrisoare către România

Scrisoare către România - Romania

Scrisoare către România. Draga mea, îţi scriu pentru că într-un fel interesant şi magic, ne-am ales una pe cealalta. M-am născut în România! Am crescut aici, am iubit aici, am muncit aici, aici s-a născut copilul meu. Am visat, am sperat, am crezut- toate astea le-am făcut pentru tine, pentru noi. Tu m-ai făcut să rad, să visez, să alerg, să învăţ, să trăiesc!

Pentru asta, te iubesc România mea. Pentru asta și pentru multe alte milioane de lucruri. N-ai cum să-mi ieşi din suflet! Că n-ai cum… Cu toate astea, acum sunt cu sufletul franjurat. De ce? De ce când totul merge atât de bine? Da, nu ţi-am spus unde şi când m-ai făcut să plâng.

„Patriotismul nu este numai iubirea pamantului in care te-ai nascut ci, mai ales, iubirea trecutului, fara de care nu exista iubire de tara. ” Mihai Eminescu

M-a durut când, prin ai tăi, m-ai pus să stau la cozi… ore în şir. Am plâns când ţi-am văzut conducătorii şi felul (ca să nu spun halul!) în care te-au condus. M-au durut nosocomialele, alocaţiile, taxele, lipsa spitalelor, corupţia, incompetenţa, lipsa de educaţie a unora sau aroganţa altora. Ce să mai zic de felul în care mi-ai încasat banii şi mai apoi…m-ai tratat cu indiferență! Am auzit mereu că „sistemul e de vină”. Aşa să fie? Sistemul nu e oare construit din oameni?

Citeste si: România e bolnavă!

„Nu poate fi fericire fara libertate, nu poate fi libertate fara putere, si noi ramanii nu vom putea fi puternici pana cand nu ne vom uni cu totii intr-unul si acelasi corp politic.” Nicolae Balcescu

La mulți ani, Români! Azi poate fi ziua în care lăsăm încrâncenarea acasă, poate fi ziua în care să ne gândim la construcție, nu la critică…de dragul criticii. Oamenii sunt cei care dau valoare unei țări, ei sunt locomotiva! Azi este despre dor, despre pace, despre rădăcinile unui popor încercat, azi este despre noi toți!

„Noi suntem, sau am fost, unul din puţinele neamuri europene care am experimentat contemplaţia în suferinţă.” Mircea Eliade

Azi este despre România frumoasă, despre românii care pot și vor o țară ca afară. Azi este ziua celor mulți și, mai ales, azi este despre cei care iubesc din tot sufletul, azi este despre viitor și copiii noștri.

Dragă Românie, azi e ziua ta – La mulţi ani! Eşti tare frumoasă și specială.Tu n-ai cum să mă dezamăgeşti! Aşa că da-mi voie să îţi spun că te iubesc, oriunde aş fi, oriunde aș pleca, oricâte dezamăgiri aș aduna! Tu m-ai făcut ceea ce sunt, iar loialitatea e una din cele mai frumoase virtuţi! Mi-e dor de România Frumoasă, mi-e dor de oamenii tăi veseli și generoși! La mulţi ani, români!

„Intr-o tara asa de frumoasa, cu un trecut asa de glorios, in mijlocul unui popor atat de destept, cum sa nu fie o adevarata religie iubirea de patrie si cum sa nu-ti ridici fruntea, ca falnicii stramosi de odinioara, mandru ca poti spune:”Sunt roman!” Alexandru Vlahuţă

Scrisoare către România - ziua nationala 150x150Citeste si :La Mulți Ani, România!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.