Românii, un popor deloc empatic!

empatic - empatie copii 1024x683

Românii, un popor deloc empatic! Ne place despre noi să spunem că suntem un popor ospitalier. Dar când am auzit că s-ar putea să vină refugiați din Siria pe aici, am pârjolit tot în jur. Spunem despre noi că suntem înțelegători, că empatizăm cu cei din jur, numai că lucrurile nu sunt chiar așa.

Un grup de cercetători de Universitatea din Michigan au realizat un studiu la capătul căruia România se clasează pe locul 54 dn 63 de țări în ceea ce privește empatia oamenilor.

Pe locul 53 se află Rusia, iar pe 55 Cehia, ultima parte a clasamentului fiind dominată de țări din Europa de Est, iar Lituania fiind clasată drept țara unde oamenii sunt cel mai puțin empatici, conform studiului publicat în ultimul număr al revistei Journal of Cross-Cultural Psychology. Astfel, ultimele zece poziții din clasament sunt ocupate, în ordine, de România, Cehia, Letonia, Slovacia, Finlanda, Bulgaria, Polonia, Estonia, Venezuela și Lituania.

În afară de Ecuador, Arabia Saudită și Peru, primele zece poziții sunt ocupate (în ordine) de Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Coreea de Sud, SUA, Taiwan, Costa-Rica și Kuweit. Studiul aflat la baza acestui clasament al empatiei popoarelor, coordonat de William Chopik, profesor de psihologie la Michigan State University, a fost realizat pe baza unor sondaje online la care au răspuns 104.365 de adulți. Subiecții au răspuns la întrebări despre propria empatie sau abilitatea lor de a reacționa și de a interacționa cu alte persoane, atât la nivel emoțional cât și intelectual.

Sursă foto: totuldespremame.ro

Citește continuarea pe Jurnalul.ro

empatic - andreeasava 150x150Citeste si: Abdomen perfect, cu doar un exercițiu

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.