Românul și gramatica, o DRAGOSTE atât de ipocrită!

gramatica - grammar

Articol scris de Ionuț Iancu. Românul și gramatica, o DRAGOSTE atât de ipocrită! Că suntem un popor de ipocriți o știm cu toții. Ne place să ne dăm sfinți, dar suntem cei mai păcătoși.

Ne place să defilăm cu o virginitate morală chiar și trupească pe care le pierdem de la vârste din ce în ce mai fragede. Și nu în ultimul rând, ne place să credem că în fiecare din noi zace un George Pruteanu și un grammar nazi de milioane, când în fiecare zi ducem o luptă crâncenă cu virgula și semnele de punctuație.

De ce m-am apucat să scriu acest articol? Pentru că în lumea asta perfect imperfectă în care trăim, regăsesc zi de zi, mai ales printre voi, dragile mele femei, adevarate talibane în ale limbii române. Numai ce azi am asistat la o adevărată desfășurare de forțe, venită din partea unei domnișoare care era în stare să se bată cu întreg universul, acuzând pe toți cei din jur că sunt niște agramați, inculți, proști de-a binelea, iar în textele ei plânge virgula că e pusă unde nu trebuie.

Și mi-am adus aminte cum astfel de domnițe postează non stop motivaționale de genul „m-ai cucerit din clipa în care am văzut că vorbești corect gramatical„ sau: „dacă nu ai idee cum e cu fi și fii, ia-ți adio de la o partidă cu mine„. Și nu pot să nu mă întreb, e doar un trend să te dai că le ai cu gramatica sau chiar ne pasă pe bune? Am dat deunăzi de un grup ce deplânge soarta limbii române.

Ai fi zis că pe acolo o să găsești explicații cât mai pe înțelesul tuturor despre când se scrie știi și ști. Despre cum între a fi și fii uneori este o diferență ce te poate durea…în anumite părți. Despre cum se scriu corect unele cuvinte și alte lucruri care să fie cu adevărat folositoare. Dar nu, ipocritul de român râde de alții, dar dacă îi iei accesul la net și îl pui să îți dea o explicație cât mai elocventă despre o chestiune gramaticală, ar fi bine să ai și un echipaj ISU prin preajmă.

Asta e marea noastră problemă ca nație. Buni de circ, panaramă, miștouri, prea puțin pregătiți să ajutăm, să explicăm, să învățăm. Intoleranți până la Dumnezeu. Dar, chiar, dilema mea cea mare rămâne: de ce tocmai voi, femeile, sunteți cele mai rele de muscă când vine vorba de gramatică și vorbit corect?

Sursă foto: aaanything.net

gramatica - matias 150x150Citeste si: PROTESTE la Spitalul Județean Suceava după moartea unui bebeluș

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.