Rugaminte catre politicieni: Ocoliti-ne!

- 11230901 983858218327355 5412984927029023260 n1

Ma tot intreb daca treaba asta cu imi plac oamenii si sa-ti pese pret de o secunda este normala. In prostia mea, mie asa mi se pare. E doar o chestiune de alegere. Esti om sau lichea? M-am tot gandit de ce nu imi vine sa scriu despre cazul Oprea. Va spun cinstit, mi-e sila! Nu imi vine sa imi vars cuvintele. N-am ce sa spun, nu am asteptari pentru dreptate, nu am dezamagiri de parcurs, am pur si simplu un singur regret, ca a murit un om! Bogdan nu o sa mai simta mirosul copacilor la primavara, nu o sa mai spuna „Te iubesc!”, asa cum nu o sa mai apuce sa vada daca va fi cineva sanctionat. Ma blochez mereu cand incerc sa scriu, poate si pentru ca imi vine greu sa nu zic lucruri urate, lucruri care sa raneasca.  N-as fi cu nimic mai prejos decat lichelele. Si mai trece o zi  si o sa uitam. O sa ne intoarcem la vietile noastre agitate, o sa ne imbratisam copiii si o sa ne promitem ca asa ceva nu se va mai  intampla. Si daca i s-ar intampla fiului meu, as mai fi asa ingaduitoare?  Nu vreau sa scot din mine furia asta, ea ma ajuta sa ma tin acolo,  pe linia de plutire. Ce simt? Simt ca suntem fix ca  oamenii care mai iau o gura de aer inainte sa se duca la fund. - 11230901 983858218327355 5412984927029023260 n

foto: Claudiu Popa

Ce conteaza ca le curge o lacrima? Ce conteaza ca Bogdan s-a dus? Ce conteaza ca Aura Ion a inghetat? Ce conteaza urletul de ajutor de pe  Siutghiol? Il mai tineti minte? Sistemul e mut, surd si mai ales nu simte! Pentru sistem si oamenii lui,  suntem doar niste victime colaterale. Coloana merge mai departe. Cu viteza! Si stii ceva, ce bine ar fi, ce bine ar fi sa plecati cu totii si sa nu ne mai promiteti nimic. Hai sa facem un pact, ocoliti-ne!

PS: Azi imi scrie un prieten: „Ce facem? Asta cu Oprea mi-a pus capac!” . Imi povesteste cum un alt prieten din breasla a luat decizia sa plece din tara. A vandut tot si a plecat. Acum e bine, afara. Am lasat capul in jos …si am tacut. Si tacerea este un raspuns.

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.