Rusia dezincriminează violența în familie!

violența în familie - violenta in familie 2 1024x679

Rusia dezincriminează violența în familie! Cunoscută drept o țară extrem de conservatoare din toate punctele de vedere, Rusia nu se dezminte nici de data asta. Un controversat proiect de lege care dezincriminează violența în familie a fost adoptat în primă lectură de Parlamentul rus.

Proiectul de lege adoptat săptămâna trecută a fost iniţiat de Elena Mizulina, deputatul responsabil de legile ruseşti care interzic ”propagandă homosexualităţii” (inslusiv dezbaterea problemei homosexualităţii) în mass-media. Dezincriminarea violente domestice a devenit o prioritate legislativă pentru ea abia după ce a intervenit ”arbitrul suprem” al valorilor tradiţionale din Rusia – Vladimir Puţin.

Într-o conferinţă de presă, Puţin a declarat „amestecul în familie este inacceptabil” şi a promis afle cine în Parlament se ocupă cu aşa ceva.

La mai puţin de trei săptămâni după declarație, Parlamentul a adoptat în prima lectură legea care dezincriminează violenţa în familie. Şi asta în pofida faptului petiţia de pe Change.org, care cere o lege mai dura cu privire la violenţă domestică, a strâns deja mai mult de 174 de mii de semnături ale ruşilor.

urmare a noilor modificări legislative, statul rus obţine una dintre cele mai blânde legi din Europa în zona violenţei domestice şi în familie. Dacă soţul îşi batesoţia sau tatăl aplică o pedeapsa fizică copilul, iar victima nu a suferit leziuni grave, agresorul va fi pedepsit doar cu o amendă. Abia în caz de recidivă agresorul riscă deschiderea unui dosar penal. Problema acestei abordări care permite violenţă în doze mici este , la un moment dat, cineva ar putea fi furat de ”peisajul violenţei”.

Sursă foto: sibiu100.ro

Sursă știre: paginaderusia.ro

violența în familie - domesticviolence1 768x584 150x150Citeste si: Dragi femei, prima palmă nu e niciodată ultima!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.