Să ai o zi frumoasă, ca tine!

să ai o zi frumoasă, ca tine! - 17332552 1156693787772984 5228773132671647744 n

Să ai o zi frumoasă, ca tine! Când mă gândesc la lecţiile de viaţă pe care trebuie să le predăm copiilor noştri, îmi vine imediat în cap una foarte simpatică. E genul de situaţie în care te vei uita în ochii lui şi îi vei spune că blândeţea este cheia. Poate că blândeţea pare desuetă în vremurile noastre. Cine ar mai paria pe bunătate într-o lume plină de hiene. Dar şi dacă te încăpățânezi să apelezi la ea, ce bine este!

În fircare dimineaţă, după ce spălăm dinţişorii, faţa, ne mai strângem din jucării ( acum înţeleg prin ce treceau ai mei!) îi spun:

– Hai, îmbrăţişarea de dimineaţă!

El aleargă spre mine, când nu e ocupat să mai arunce jucăriile prin toată sufrageria, deschide braţele şi ne strângem tare în braţe! Atât de tare încât nu mai rămân între noi întrebări fără răspuns! E atâta dragoste acolo că nu mai e loc de nimic, de niciun oftat, de nicio durere. E atât de simplu exerciţiul acesta, încât mă face să zâmbesc! Venind din generaţia celor care nu își „cuvântă” dragostea , realizez cât de important este să te deschizi,  să spui că iubeşti şi să te uiţi fără teamă spre viitor.

Citeste si: De ce „Balena Albastră”?
Îmbrăţişarea de dimineaţă ne-ar ajuta pe toţi. Am fi poate mai puţin încrâncenaţi, mai puţin răutăcioşi, mai veseli sau pur şi simplu mai liniştiţi. Dimineţile ne chinuie cu ceasul care sună mereu când nu te aştepţi, dimineţile ne aleargă până ajungem la job unde o luăm de la capăt, aşa că îmbrăţişarea dimineţii este pansament pentru orice tip de zi, chiar şi cele mai complicate.

Îmbrățișarea de dimineaţă ne-ar mai ajuta şi să scăpăm de orgolii ciudate. În faţa purităţii copiilor, ar trebui să ne plecăm capul cu ruşine. Ei nu au orgolii, doar încăpăţânări. Noi, adulţii, vrem să avem totul, dreptatea absolută şi să câştigăm toate luptele. Dacă ne-am aduce aminte de îmbrăţişarea de dimineaţă, am reţine că atunci când ne strângem în braţe…ne spunem şi:

-” Să ai o zi frumoasă, ca tine!”

În concluzie, atunci când le spunem celor mici ce să facă, ar fi ideal să ne ţinem şi noi de promisiune şi chiar să ne facem zilele mai faine. E atât de simplu!

 

să ai o zi frumoasă, ca tine! - 17334055 1875609155994489 3331217080484626432 n 150x150Citeste si: Fii Fericit! Ieși din Zona de Confort!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE– Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.