Noiembrie. Ce trebuie să faci în gădină

să faci în gădină - s   faci   n gr  din   1024x576

Noiembrie. Ce trebuie să faci în gădină. Pasionați de grădinărit, luați aminte! Suntem pe final de toamnă, ca atare grădina trebuie să aibă toată atenția voastră. Încă mai sunt lucruri de făcut înainte să așteptăm primii fulgi de nea. Cu atât mai mult cu cât vremea este capricioasă în noiembri, ar fi de preferat să nu lăsați plantele afară și să pregătiți ghivedcele pentru iarnă. Uite câteva sfaturi de la Țărăncuța Urbană.

Noiembrie, ultima lună de toamnă. Chiar și cu o lună înainte de sfârșitul anului, grădina încă mai trebuie îngrijită. Dacă este o toamna târzie și zăpada încă nu a căzut, treburile sunt și mai multe.

Toamna târzie ne întâmpină cu zile ploioase, friguroase și un peisaj monoton, specific lunii noiembrie. Un calendar al activităților acestei luni în grădina este binevenit chiar dacă majoritatea grădinarilor se gândesc deja la primăvară, când vor putea admira din nou frumusețea plantelor îngrijite de-a lungul timpului cu pasiune.

Curățați arborii, arbuștii și plantele care încă mai au o culoare verde de frunzele uscate. Acestea pot atrage dăunători ce v-ar putea distruge recolta anul viitor. Frunzele le puteți folosi pentru compost și pentru a acoperi pământul înainte de prima ninsoare.

Nu uitați de asemenea să treceți pe lista activităților lunii noiembrie și pregătirea instrumentelor de grădinărit. După ce întregul sezon au contribuit la înfrumusețarea grădinii merită ascuțite și pregătite pentru sezonul viitor. Pentru a preveni degradarea ustensilelor de grădinărit, este obligatoriu să le cureți foarte bine și să le speli. Șterge-le apoi cu o cârpă uscată și unge-le cu puțin ulei. Acestea vor preveni uscarea lemnului și ruginirea metalului peste iarnă. Depozitează-le apoi în magazie pentru a fi ferite de ploaie și ninsoare.

În luna noiembrie, profitați de orice zi cu soare și organizați un picnic. Cu astfel de momente ne vom mai întâlni abia la primăvară.

Legumicultură Se încheie lucrările de recoltare a rădăcinoaselor, vărzoselor şi prazului. Se continuă transportul şi administrarea gunoiului de grajd. Încheierea lucrărilor de pregătire a terenului din grădini, eliberate în această lună de culturile legumicole cultivate. Se pregătesc în continuare răsadniţele, amestecurile nutritive şi întregul inventar grădinăresc.

Se verifică starea produselor legumicole depozitate în pivniţe, magazii, şanţuri, luându-se măsurile necesare de păstrare în continuare. Se continuă lucrările de procurare a materialelor şi construirea de noi solarii tunele şi răsadniţe. Strângerea foliei de polietilenă, curăţarea şi depozitarea corespunzătoare a acesteia.

Citeste continuarea pe: Tărăncuța Urbană

Foto: today.com

să faci în gădină - m  su  a de cafea 150x150Citeste si:6 soluții EFICIENTE pentru ACASĂ. Adio plante OFILITE!

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.