Imaginea zilei-”Salvator Mundi”, opera Da Vinci, cel mai scump tablou

Da Vinci - Leonardo da Vinci or Boltraffio attrib Salvator Mundi circa 1500

Imaginea zilei-”Salvator Mundi”, opera Da Vinci, cel mai scump tablou! În cadrul unei licitații ținută la celebra casă Christie’s, capodopera lui Da Vinci, ”Salvator Mundi”, ultimul tablou al artistului aflat într-o colecție privată, a fost vândut pentru suma record de 450.315.000 de dolari!

La finalul unei licitații care a durat 19 minute, „Salvator Mundi”, ultimul tablou al maestrului renascentist aflat încă într-o colecție privată, a depășit cu mult precedentul record mondial de preț, deținut de tabloul „Les Femmes d’Alger (version 0)”, de Pablo Picasso, ce a fost vândut cu 179,4 milioane de dolari la o licitație organizată în 2015.

Citește: Tablou al lui Adrian Ghenie a fost vândut cu 3.2 milioane de lire!

Într-o conferință de presă organizată după licitația de miercuri seară, reprezentanții casei Christie’s au refuzat să ofere informații despre identitatea cumpărătorului și despre ceilalți participanți la licitație, limitându-se să precizeze doar faptul că aceștia proveneau din lumea întreagă.

Casa organizatoare estimase la 100 de milioane de dolari valoarea acestei pânze cu dimensiunile de 65 centimetri x 45 centimetri, ce a fost vândută cu doar 45 de lire sterline în 1958, cu mult timp înainte ca ea să fie autentificată și atribuită lui Leonardo da Vinci, în 2005.

Sursă foto: Wikimedia

Sursă știre: Agerpres

Da Vinci - giphy 12 150x150Citește și: Shakira, mesajul care a întristat o lume întreagă!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.