Mă mai iubești? Cum salvezi o RELAȚIE

salvezi o relaȚie - HeartWarming 1024x725

 Mă mai iubești? Cum salvezi o RELAȚIE. Și-ar fi dorit să-l țină lângă ea o veșnicie, măcar și pentru căldura din palmele lui când sufletul ei era rece. Avea un fel aparte de a o ajuta. O privea cu ochii ăia mici și parcă în privirea aia erau secole de cunoaștere. Crezi că ne-am mai întânit în altă viață, iubitule?

El a zâmbit și a fluturat din mână ca și cum ar fi de-ajuns. A luat-o de mână și au început să facă piruete în sufragerie. „Iubito, tu nu știai că eu sunt sufletul tău pereche”, o întrebă el râzând. Acum privea ea sceptic. Îi sunau în minte acorduri senzuale și cuvinte care te fac să te întrebi despre viață, și viitor:   Will you still love me when i’m no longer young and beautiful? 

S-au privit un timp și peste ani, cărunți și resemnați.  Cândva fuseseră doi. Povestea lor, povestea ta, povestea noastră ne face să ne întrebăm:Pe bune, și totuși,  cum salvezi o RELAȚIE? Cele mai complicate probleme pe care amorezi le reclamă într-o relație sunt : comunicarea nefericită, viață sexuală deficitară, lipsa banilor, orgolii nemăsurate, infideliatea.

Astăzi o să vorbim despre comunicarea nefericită pentru că este, pe primul loc,  în opinia mea,  cînd vine vorba de eșecul unei relații. Da, știu credeți că sexul rezolvă tot. Și eu cred în puterea „tămăduitoare” a sexului. Dar sexul fără comunicare…NU prea funcționează!

Primul lucru care trebuie făcut de unul dintre parteneri este stabilirea concretă a situației reale în acre ne aflăm. Pune și pune-ți următoarele întrebări:

 • Cât de străini suntem?
 • Te mai iubesc?
 • Mă mai iubești?
 • Mai avem intimitate?
 • Ne mai proiectăm un viitor comun?

Chiar și cele mai reuite cupluri ajung la un moment dat în situația în care sunt împreună, dar trăiesc separat. Fiecare se retrage în celula lui, nu mai are chef sau energie să facă ceva pentru celălalt sau pentru relație.Vine un moment când devenim absolut pasivi. Ne uităm din când în când la celălalt, doar cât să știm că mai este acolo. Dacă face el ceva, bine, noi nu ne mai agităm! N-am vrea să plece, dar nu mai știm cum să gestionăm tsunami-ul.

Cum facem să spargem cărămizile pe care NOI le-am „cimentat”?

 • Inchideți telefoanele, culcați copilul și stați de vorbă la un pahar de vin. Nu începeți cu reproșurile.
 • De fiecare dată când frustrările se strâng poți utiliza următorul tip de exercițiu care să te facă să zâmbești. Ce trebuie să faceți? Roagă-ți partenerul să nominalizeze trei lucruri care îi plac la tine și de ce.
 • Dacă obișnuiți să vă certați când vorbiți și decibelii sunt peste limita normală, abordați problema altfel. Mergeți să discutați într-un loc public unde simțiți că v-ar fi rușine să urlați. Este o metodă inedită de calmare a spiritelor
 • Stabilește regula de bază când vorbiți. Partenerii nu se întrerup unul pe celalalt la jumătatea frazei. Stai și ascultă până când celălalt își termină ideea.
 • Nu folosi fraze generalizatoare: Tu mereu faci așa/ Tu niciodată nu faci.
 • Când asculți nu îți da ochi peste cap, nu te uita la ceas, nu lăsa senzația că faci celuilalt vreun favor. Ascultă cu sufletul!
 • Nu încerca să rezolvi totul într-o singură zi. Lasă și pe mâine. E important să comunici zi de zi. Strop cu strop până la victoria finală.

O relație înseamnă un proiect de gestionat în echipă. Fără subalterni și superiori… În dragoste ești câștigat doar dacă dai …pe cât primești. Să iubim frumos!

salvezi o relaȚie - Hipster Men Photo 2015 1024x683 150x150

 

Citeste si: 5 semne că NU ești marea DRAGOSTE

 

 

Ai un text pe care vrei să-l faci vedetă? Îl facem cunoscut în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte. Trimite-l la mine pe emmazeicescu@gmail.com 

Adaptare dupa: .webmd.com

foto: lifehack.org

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.