De ce NU vreau să mai calc într-un SPITAL!

- Fotor 146977127455994

- 11903803 10207778919699687 4851904417865124386 n 3 150x150Text de Ionuț Iancu

De ce NU vreau să mai calc în spital! Am 35 de ani. Mănânc tot ce îmi place. Beau şi bere şi vin şi Jack de cea mai bună calitate. Sunt prieten cu sucurile pe bază de cofeină, dar şi cu apa plată. Ador usturoiul şi piperul și nu există fel de mâncare să nu apuc unul dintre cele două. Îmi place să merg cu bicicleta, să merg pe jos şi să joc fotbal, dar şi să dorm ca ursul.

Nu mă stresez aiurea, asta din principiu. Nu încep să tremur la ce mai mică durere de cap şi nu mă îndop cu medicamente… la prima răceală. Şi da, nu am chiar imunitatea perfectă, dar ce mai este perfect pe lumea asta?

Dacă mă duc la un medic cu acest „CV „, oare ce mi-o zice? Oare câte boli oi avea în mine? Ultima dată când mi-am făcut controlul medical a fost acum 2 ani. Stăteam bine cu toate. Şi îmi place să cred că la fel stau lucrurile şi acum. Mi-aduc aminte de anii de dinainte de ’89 şi puţin după ’90. Şi atunci existau oameni bolnavi, şi atunci se murea, că așa e în sănătate. Cancerul era şi atunci o problemă, ca să nu mai vorbim de multe alte atâtea boli.

Parcă totuși NU existau paranoia şi agitaţia pe care le trăim azi. În ultimii ani, cu “ajutorul” mass media și nu numai, am trăit câteva pandemii bune. Să nu uităm de gripa aviară, de faimoasa AH1N1, de boala vacii nebune, a porcilor stresaţi de condiţiile de viaţă. Dacă este să ne luăm după tot ce se spune,  nu avem voie să mâncăm nimic, nu avem voie să bem. Până și apa curată a devenit un lux!  Cu atâtea restricţii, ce rost mai are să trăieşti?

Şi când spun asta, nu mă refer la excese duse dincolo de limită, ci la oamenii care trăiesc o viaţă normală, dar care vor să se bucure de tot, inclusiv de sănătate. Multă lume spune că aici ar fi şi mâna marilor producători farmaceutici, care vor să inducă oamenilor gândul că sunt bolnavi, că nu au nicio şansă fără medicamentele lor. Aşa să fie oare? Şi să nu uităm şi de nivelul la care funcţionează sistemul de sănătate românesc, unul ţinut în viaţă doar de pasiunea unor medici de excepţie.

De ce NU vreau să mai calc în spital? Cumva, dacă mă raportez la cele mai recente evenimente, în sistemul sanitar românesc, ai mai multe şanse să intri sănătos şi să pleci mort! Tot acolo, în instituțiile medicale, imaginile vorbesc despre viermi,  gândaci și șobolani. Pe bani publici, adică ai noștri. Te doare sufletul! Încă mă întreb de ce plătim bani în fiecare lună pentru sănătate. Știți care este culmea performanței în sistemului sanitar românesc? Poți să mori electrocutat, pe masa de operație  și tu …și medicul!  Parfum de civilizație…

Eu nu neg importanţa analizelor şi a sfaturilor medicale, avem nevoie să ştim mereu care ne sunt punctele vulnerabile, unde trebuie să verificăm și ce trebuie să facem ca să avem o viaţă lungă și sănătoasă. Bunica avea o vorbă: Boala vine singură, maică! Nu te întreabă!

Așa că nu uita: „Sănătatea este o convenţie între tine şi corpul tău.” ( T.Guillemets)

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.