Săptămâna Patimilor – Sfânta și Marea zi Luni

Luni - Screenshot 83

Săptămâna Patimilor – Sfânta și Marea zi Luni Săptămâna pe care tocmai o începem azi este, pentru creștini, cea mai frumoasă și plină de semnificații religioasă săptămână din tot anul.

Este ultima săptămână din perioada Postului Mare, când se rememorează Patimile, moartea și îngroparea Mântuitorului Hristos, acesta fiind și motivul pentru care i se mai spune și „Săptămâna Mare„, nu pentru că ar fi mai multe ore în ea, dar pentru că mari sunt momentele ei liturgice.

Citește și: Imaginea zilei – PALMA lui Dumnezeu!

În Sfânta și Marea zi de Luni se face pomenirea fericitului Iosif cel preafrumos, din vechiul testament, cel care l-a preînchipuit pe Hristos, prin faptul că a fost și el vândut pentru 30 de arginți de către frații lui și a ajuns sclav în Egipt. Tot în prima zi a Săptămânii patimilor se aduce aminte și de smochinul cel neroditor, blestemat de Hristos în momentul în care, înfometat, a vrut să mănânce niște smochine, dar pomul nu avea roadă.

Fiecare din zilele acestei săptămâni este însoțită și de diverse tradiții populare. În Lunea Mare, femeile încep curățenia de Paște. Se scoate totul afară, se aerisește casa ca să iasă toate relele de peste iarnă, se văruiește și se spală totul. “Să nu te prindă Paștele în necurățenie, că te blesteamă casa!”

Sursă foto: doxologia.ro

Luni - drob de miel 1 150x150Citește și: Rețeta zilei – drob de miel în prapur

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.