Sătul și singur, stai la tine în „peșteră”…

sătul și singur - 15625291 181429355664657 8594615174344736768 n

Sătul și singur, stai la tine în „peșteră”…Când crezi că ești mai dărâmat, cineva îți întine o mână. Eu le zic…salvatorii! Apar când trebuie și doar când pare că tu nu mai poți. În general, aș zice că apar cu un sens, ca să îți dea ție sens…Mă înțelegi? Am tot întâlnit în viața mea oameni care se caută și își caută jumătatea. Uneori ne amăgim că jumătateta e fix în fața noastră, iar viața ne demonstrează că nu e așa.

Atunci, sătul și singur, stai la tine în „peșteră”. Nu mai vrei nimic, nu mai ceri nimic, nu mai poți nimic. Nimicul e forma aia pe care o mai suporți. Nu mai vrei nici dor, nu mai vrei nici să iubești, nu mai aștepți nimic. Ești gol pe dinăuntru, ești lipsit de ego și vulnerabil. Ce mai faci atunci?

Acela este momentul  când apar mesagerii. Nu, nu mă refer la nicio formă extraterestră, ca în filmele de weekend. Mă refer la oameni! Atunci, dacă vei avea deschiderea să auzi, ai să primești o vorbă bună, un sfat, un stâlp pe care să te sprijini. Sau cine știe…poate o nouă iubire? Ai idee cât de importanți sunt oameni ăștia? Nu știu dacă le-am mulțumit vreodată, dar ei sunt cei care ne scot din mizeria clipei și ne arată o cale. Simplă, dreaptă, fără prea multe tenebre!

Citeste si: De ce devenim parte din celălalt?

Da, când am văzut animația asta, am realizat că în iubire nu exista verdicte finale. Dacă ai să crezi că aia e ultima ta iubire, ai să fii într-o mare eroare. Iubirea are cicluri de viață și de reinventare, tu, ca ființă, trebuie să mergi înainte. Să nu excluzi, să nu închizi uși, să rămâi așa cum te-ai născut –  curios ca un copil care învață să numere, pregătit să facă salturi în gol fără prea multe calcule. Liber!

Îmbătrânirea duce la nevoia de siguranță în exces, ieși din „tine”, scapă de frici și mergi către oameni. Apoi împarte-ți inima pe jumătate. Cu orice risc, merită!

„Dacă poți să iei pe cineva de mână, să-l îmbrățișezi sau doar să-l bați pe umăr, bucură-te, niciodată nu te vei simți singur.” — Octavian Paler

sătul și singur - maxresdefault 2 768x432 150x150Citeste si: De ce ne chinuie iubirea?

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite- l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE –  Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.