Cum s-a schimbat modul în care femeile văd sexul?

sex - sex

Cum s-a schimbat modul în care femeile văd sexul? Sexul a fost mereu un subiect tabu, indiferent de societatea în care trăim, iar dacă ne referim strict la noi, nici la 30 de ani aproape de la câștigarea libertății, nu putem spune că am făcut pași cu adevărați importanți în ceea ce privește comunicarea, informarea și abordarea unei teme ca sexul.

Cercetători de la Institute for Advanced Study of Human Sexuality au adunat într-un studiu principalele modificări care au apărut la nivelul percepției noastre în ceea ce privește sexul și sexualitatea. Iată câteva dintre ele:

1. Pozitivitatea sexuală devine mai intersecțională

Mai multe grupuri marginalizate sunt luate în considerare în cercurile sexuale pozitive, spune Queen. Avem discuții, de exemplu, despre modul în care persoanele cu dizabilități pot avea o viață sexuală uimitoare și cum persoanele trans pot fi sprijinte de partenerii lor.

Citește și: Băieţi buni sau băieţi răi? Prietenie sau sex? 

2. În sfârșit, feminismul începe să accepte lucrătorii sexuali

Carol Queen a petrecut primele decenii ale carierei sale în lupta cu feministele care au egalat sexul heterosexual cu dominația masculină, pornografia cu degradarea și munca sexuală cu lipsa de putere. Există încă o mulțime de stigmatizări asociate muncii sexuale, însă feminismul mainstream este acum preocupat de drepturile lucrătorilor sexuali. Și mai degrabă decât să demonizam toate pornirile sau munca sexuală, dezvoltăm o înțelegere mai nuanțată a ceea ce constituie opresiunea.

3. Femeile se preocupa mai mult de propria lor plăcere

În 1998, Sex and the City a venit să ne arate că este bine ca femeile să aibă dorințe sexuale. Șaisprezece ani mai târziu, Broad City ne-a învățat că este in regula ca femeile să-și prioritizeze dorințe fata de dorintele partenerilor lor – și chiar să nu-și dorească un partener.

Continuare știre pe Hotnews

Sursă foto: Pixabay

sex - Birth Month Sex Life 90x90Citește și: Există viață sexuală după naștere?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.