Tu ești sclavul minții tale?

sclavul minții tale - 15538895 1781195925467502 6839728409493372928 n

Tu ești sclavul minții tale? Nu de puține ori am auzit, e drept mai ales în rândul femeilor, sunt într-un conflict cu propria persoană. Nu cred că vă spun o noutate, dar uneori am sentimentul că suntem capabili să ne facem foarte mult rău…noi înșine.

Azi răsfoiam la cafea Puterea Prezentului de Eckhart Tolle și mi-a atras atenșia un pasaj. :„Mintea este un instrument minunat dacă este folosită corect. Totuși, folosită incorect, devine foarte distructivă. Pentru a exprima mai precis acest lucru, nu contează în ce măsur vă folosiți incorect mintea – pentru că, de obicei, nu o folosiți deloc. Ea vă folosește pe voi. Elste o iluzie. Instrumentul a pus stăpânire pe voi.[…] Dați-mi voie să vă pun o întrebare: vă puteți elibera de mintea voastră, ori de câte ori doriți?”

Citeam și mi-am adus aminte de momentele în care suntem în conflict cu mintea noastră. Sinceră să fiu, cel mai tare mă enervează când ea, mintea, se trezește pe la 4 noaptea și mă inundă cu gânduri organizatorice, pe care le-aș putea lăsa ]n pace pentru a doua zi. Sau momentele când îți aduci aminte de lucrurile care te dor sau pe care nu le poți schimba din viața ta, a altora… Toate astea duc la stres, nesomn, stare proastă și nervi! Îți sună cunoscut?

Citeste si: Unde sunt femeile puternice? Pe Facebook, unde altundeva…

Uneori am senzația că sufletul ne este mai aproape decât mintea, cea din urmă pare să vrea să fie mai independentă și asta poate duce la probleme suplimentare. De ce mintea e mai rațională și mai analitică? Și cum faci să o controlezi tu pe ea? Oare avem puterea să decuplăm aceste gânduri involuntare care ne traversează mintea cu rapiditate și în flux continuu?

Specialiștii în domeniu spun că ne putem elibera de mintea noastră, dar că pentru asta e nevoie de exercițiu. Negarea acestei”voci” nu este soluția. Cum ar fi dacă ai găsi timp să faci pace cu ea…sau măcar să începi să o asculți. Ce spune ea, ce îți transmite? Frică, îngrijorare, agitație, prea multă informație, nevoia de pauză?

„Când vă ascultați vocea minții, încercați să fiți imparțiali. Adică, nu o judecați. Nu judecați și nu condamnați ceea ce auziți, pentru că asta ar însemna că aceeași voce a intrat din nou pe ușa din spate. Vă veți da repede seama: vocea e acolo, iar eu sunt aici, ascultând-o, urmărind-o. Conștientizarea faptului că eu sunt – acest sentiment al propriei prezențe- nu este un gând. El vine de undeva de dincolo de minte. ” ( E. Tolle)

Cum faci când ești conștient că mintea a luat-o pe repede înainte, iar tu ai vrea să stea pe loc? Măcar până dimineață, la cafea?  Culmea este că nici la acest capitol detașare nu vine ușor, în special la femei. Se spune că bărbații au capacitatea de a se detașa mai ușor de stresul cotidian și grijile mărunte, de aceea sunt mai calmi și dorm mai bine.

” Așa că, atunci când ascultați un gând, conștientizați nu numai gândul , ci și propria voastră prezență ca martor al gândului. În felul acesta, a apărut o nouă dimensiune a conștiinței. În timp ce vă ascultați gândul, simțiți o prezență conștientă –  sinele vostru profund-  ca și cum s-ar afla dincolo de gând sau dedesubtul lui, orice ar însemna asta. Atunci gândul își pierde puterea asupra voastră și începe cu repeziciune să slăbească în intensitate, în forță.”( E. Tolle)

Așa că atunci când „gânditorul” din capul nostru o ia razna, hai să încercăm să facem pace cu el. S-ar putea să ne fie mai simplu decât să ne ernervăm că…. iar se antrenează pentru „maratonul gândurilor”! S-auzim de bine!

sclavul minții tale - 15034750 1356858747660144 3131582550980427776 n 150x150Citeste si: Sătul și singur, stai la tine în peșteră

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.