Care este secretul dinților frumoși și sănătoși?

dinților - dintifrumosi

Articol scris de Iasmina Istodor. Care este secretul dinților frumoși și sănătoși? Pentru a avea dinți frumoși și sănătoși este important să știm cum să ne spălam pe dinți corect, deoarece un periaj incorect poate duce la gingivită, carii și abraziunea dinților.

Abraziunea dinților se realizează prin frecare prea agresivă a dinților cu periuța. Înlăturarea resturilor de mâncare și a plăcii bacteriene este foarte importanat în prevenirea apariției cariilor, a bolilor gingivale și a mirosului neplăcut al respirației.

Care sunt pașii pentru un periaj corect?

  1. Înainte de a te spăla pe dinți este recomandat să folosești ață dentară.

Unii  stomatologi recomandă folosirea aței dentare după periaj , însă Matthew Nejad, medic stomatolog în California recomandă folosirea aței dentare înaintea periuței de dinți

deoarece ajută la îndepărtarea resturilor alimentare și a plăcii bacteriene dentare  care se acumulează între dinți și sub gingii, astfel încât periajul ulterior le inlătură mai ușor.

  1. Aplică pastă de dinți pe periuță ( de preferat periuța de dinți să fie de duritate medie,pentru a nu afecta gingia)
  2. Începe întotdeauna dintr-o parte (de exemplu “maselele” din stânga sus) și periaza-i pe fiecare pe rând
  3. Ține periuța paralel cu dinții și realizează mișcări de la gingie spre dinte(“de sus în jos la dinții de sus și de jos în sus la dinții de jos”)
  4. Pentru a spăla suprafața ocluzala (care ne ajută la mestecat) ; periuța se ține paralel cu această suprafață și se realizează mișcări circulare pe fiecare dinte în parte
  5. Nu uită să-ți periezi limba după periajul dinților, deoare pe ea se acumulează bacterii, în mod normal   limbă trebuie să aibe culoarea roz
  6. La final clateste gura cu mișcări energice din mușchii faciali, fără a mișca capul, ideal ar fi cu apa de gură
  7. Este foaret de important ca periajul să se realizeze de cel puțin două ori pe zi, iar durata acestuia să fie între 3 și 5 minute

Placa dentară (o peliculă incoloră formată din bacterii și zaharuri) se așază pe suprafața dinților și a gingiilor după fiecare masă, nu este indicat să omitem nici măcar  un periaj deoarece acizii din placa dentară încep să atace smalțul dinților, formând carii.

Citește și: Durerile dinților

  1. Înlocuiește periuța de dinți cel puțin o dată la 3 luni, iar tipul pastei de dinți folosit ar trebui înlocuit și el de cel puțin 2-3 ori pe an.

Este bine ca o dată la șase luni cel puțin să mergeți la meducul stomatolog  pentru control și  igienizare profesională!

Sursă foto: perfecte.ro

dinților - ploaie iarna precipitatii 150x150Citeste si: Meteo – ANM, informare de ploi!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.