Selfita, boala selfie-urilor, oficial declarată tulburare mintală!

selfita - selfie

Selfita, boala selfie-urilor, oficial declarată tulburare mintală! Este oficial, nevoia de a face selfie-uri în orice moment, loc, reprezintă o tulburare mintală, conform psihologilor din Marea Britanie și India.

Termenul a fost introdus pentru prima în anul 2014 pentru a descrie pornirea obsesivă de a face ”selfie-uri” şi a le publica pe reţelele de socializare, acest lucru sugerând că Asociaţia Americană de Psihiatrie ar lua în considerare clasificarea acestui comportament ca boală mintală. Ca urmare, o echipă de oameni de ştiinţă de la Nottingham Trent University din Marea Britanie şi Thiagarajar School of Management din India au decis să investigheze dacă la baza acestui fenomen se află o tulburare comportamentală.

Citește și: IMAGINEA ZILEI – Viața e un băț. Băț de selfie!

În urma cercetărilor, aceştia au confirmat că selfita este un fenomen real şi de asemenea a fost concepută o scală intitulată ”Selfitis Behaviour Scale” (scală comportamentală pentru selfită) pentru evaluarea gradului de severitate al acesteia.

”În urmă cu câţiva ani, au apărut articole în media potrivit cărora selfita urma să fie clasificată drept tulburare psihică de către Asociaţia Americană de Psihiatrie”, a declarat dr. Mark Griffiths, profesor în cadrul departamentului de psihologie al Nottingham Trent University. ”Deşi s-a dovedit a fi o glumă, acest lucru nu însemna că afecţiunea selfită nu era reală. Se pare că acum am confirmat existenţa acesteia şi am conceput prima Selfitis Behaviour Scale pentru evaluarea acestei condiţii”, a adăugat acesta.

Sursă foto: Pixabay

Continuare știre pe Agerpres

selfita - how to take a selfie like a supermodel 150x150Citește și: Ce afecţiune declanşează sindromul „SELFIE”!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.