29 septembrie – Ziua Mondială a Inimii !

inimii - inima de copil11

29 septembrie – Ziua Mondială a Inimii ! Tu când ai mai vorbit ultima dată cu inima ta? Când ai mai ascultat și de dorințele ei? Când ai mai verificat-o să vezi că e și ea în regulă? Și nu, nu vorbesc de probleme de dragoste, sentimente, deși și ele sunt importante.

Astăzi este Ziua Internațională a Inimii, eveniment care are loc începând cu anul 2000, la inițiativa Federației Mondiale a Inimii, și care se află sub patronajul Organizației Mondiale a Sănătății dar și al UNESCO.

În România se mai aniversează o zi dedicată inimii, în luna mai — Ziua națională a inimii.

Boala cardiovasculară este situată pe locul I în ceea ce privește cauzele de mortalitate în Europa, atât la femei, cât și la bărbați, potrivit Cartei europene a sănătății cardiovasculare, publicată pe site-ul heartcharter.org. Este responsabilă de aproximativ o jumătate din totalul deceselor, în Europa provocând peste 4,35 milioane de decese în fiecare an, în statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății — Regiunea Europeană și peste 1,9 milioane de decese în fiecare an, în Uniunea Europeană.

Potrivit unei informări a Societății Române de Cardiologie din februarie 2016, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces a populației din România, anual, 60% dintre decese având drept cauză aceste boli. Prin comparație, media ratelor de mortalitate cardiovasculară în țările aparținând Comunității Europene este de 48%. Drept urmare, România este, alături de Bulgaria, țara cu cea mai redusă speranță de viață din Comunitatea Europeană. Având în vedere aceste statistici, Societatea Română de Cardiologie și-a stabilit, pentru intervalul 2015-2017, o strategie de tip ”Cardiologie aplicată”, al cărei scop este reducerea incidenței bolilor cardiovasculare în România cu 20%, în intervalul dintre anii 2020-2025.

Sursă foto: Radiovesteabună.ro

Citește continuarea pe Agerpres.ro

inimii - 7033378 love heart on spider web 768x480 150x150Citeste si: ABSURD – Operează-mi INIMA cu ceva!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.