Sexul slab, frumos, sau cel mai nobil dintre toate?!

sexul - femeieputernicarazand 768x1024

Articol scris de Elisabeta Pancea. Sexul slab, frumos, sau cel mai nobil dintre toate?! Trăim într-o lume în care, deși se luptă pentru egalitate între sexe, femeile sunt considerate în continuare “sexul frumos” ca să nu zică, direct și jignitor, sexul slab. Dar cum toate lucrurile din lume se întâmplă cu un motiv și femeile sunt luate peste picior și ironizate cu un motiv. Sau mai multe.

În lumea in care trăim, anturajul, iubirea si respectul față de noi înșine și dispozițiile pe care le avem fac obiectul lucrurilor pe care le auzim, mereu, de la cei din jur.

Nu vom putea accepta imaginea unei doamne educate, iubitoare a artei, a rochiilor si a obiectelor de la antichități, lângă o “mademoiselle” de Ferentari care își așteaptă copilul mâncând semințe la coltul străzii, încercând să vândă un ceas “mijto, e dă aur, baiatu’, pentru prietena ta”. Și oricât de inteligentă și manierată ar fi doamna întâi menționată, va pierde orice urmă de respect de la ceilalți, pe principiul “cine se-aseamănă, se-adună”.

N-aș zice că e mai avantajată nici cea “ de trei ori femeie”, gospodină în bucătarie, doamnă în salon și…fantezie în dormitor, dacă dorințele lui se limitează doar la “Stai și spală rufe”. Oricât de doamnă ar fi o doamnă, cedează psihic în fața unui caracter josnic, injosindu-se și pe ea.

Sau pleacă. Se iubește suficient cât să nu accepte să fie lăsată pe locul doi, e prea puternică să-i spună cineva că nu poate. E conștientă există rezolvare la fiecare dorință a bărbatului, există mereu un plan B, indiferent de nevoie.

“Vrei pe cineva să îți asculte ordinele? Ia-ți un câine! Vrei să-ți și vorbească? Ia și un papagal. Dorești mâncare, curățenie și haine spălate și călcate? Angajează o menajeră, poate ai noroc și îți împlinește și…fanteziile. Dacă nu, s-ai inventat jucării si pentru copiii mari. Și pentru toate astea la un loc, s-a inventat ALTA – femeia care acceptă să o faci cârpă, deși n-ar trebui să mai existe așa ceva. Însă mai sunt, să aibă cei ca tine o speranță.

Gandește-te la ofertă și în cazul în care mă vrei tot pe mine, să știi că vin pachet: cu tot cu problemele lunare, nervi, stres, job, nevoie de ascultare, chef de mâncat ciocolată, rochii scurte și pantofi cu toc și admirația celorlalți bărbați. Depinde de tine să mă păstrezi.”

Așa că, dragele mele, țineți minte: întotdeauna va exista acel bărbat care să vă iubească, căruia nu îi e rușine să plângă în fața voastră și nici să își ceară scuze dacă greșește. Pentru fiecare este cel ce nu va spune “Vreau să faci asta” când n-ați intrat bine pe ușă obosite după muncă, ci vă va face să simțiți nevoia să îi oferiți totul, să-i arătați ce știți, să îl ajutați și iubiți. Totul din proprie inițiativă. Atunci când dăruiți necondiționat, vă simțiți frumoase fără machiaj, zâmbiți fără să știți de ce, apreciați fiecare secundă și nu vă săturați să îl priviți când face ceva, să știți că l-ați găsit pe cel căutat.

sexul - copilingercraciun 150x150Citeste si: Crăciunul este despre suflete, nu despre marketing

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.