Sfântul Nicolae, Moșul darnic pentru copiii ascultători!

Nicolae - mosnicolae

Sfântul Nicolae, Moșul darnic pentru copiii ascultători! A fost o seară plină de așteptare și emoție pentru toți cei care, mai mici sau mai mari, și-au pregătit ghetuțele pentru a fi umplute cu daruri de Moș Nicolae, cel care vine cu daruri la cei mai cuminți dintre noi. Cine este Moș Nicolae și de unde vine tradiția sa?

Astăzi, pe 6 decembrie, în Biserica Ortodoxă se sărbătorește Sfântul Ierarh Nicolae, Episcopul Mirelor Lichiei, unul din cei mai importanți și deopotrivă iubiți sfinți. Despre el se spune că este ocrotitorul copiilor nevoiași, al marinarilor, brutarilor și al fetelor necăsătorite.

Citește și: Cum alegem cadoul de Crăciun pentru copiii noștri?

Un teolog de excepție, de o moralitate fără cusur, Sfântul Nicolae este considerat de biserică ca fiind pe aceeași treaptă cu apostolii și a primit de la Dumnezeu inclusiv darul de a face minuni. Una din cele mai mari minuni ale Sfântului Nicolae este salvarea a trei fete de la prostituție, forțate de tatăl lor, din cauza sărăciei. Astfel că sfântul le arunca în fiecare seară câte o pungă cu bani în curtea casei lor.

Tradiții de Sfântul Nicolae

  • Ziua aceasta marchează începutul iernii. Dacă ninge, se spune că acest lucru se întâmplă pentru că Moș Nicolae își scutură barba.
  • În seara de dinaintea sărbătorii, copiii își lustruiesc ghetuțele pentru a primi cadourile mult dorite. Cei mai cuminți primesc și ei o nuielușă spre îndreptare.
  • Se spune că pentru cei cu har și credință puternică, cerurile se deschid și îl pot vedea pe Sfântul Nicolae stând la dreapta lui Dumnezeu.

Sursă foto: a1.ro

Nicolae - cadouridecraciun 150x150Citește și: Goana după cadourile de Crăciun

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.