Sfaturi pentru ca bebelușul tău să treacă cu bine peste iarnă!

iarnă - bebelusi iarna

Sfaturi pentru ca bebelușul tău să treacă cu bine peste iarnă! Grijă mămicilor pentru micuţi nu încetează niciodată, iar în sezonul rece probleme pe care acestea şi le pun sunt mai multe şi mai mari, deoarece nu-şi doresc decât că iarnă să îşi pună amprenta frumos asupra copilăriei micilor poznaşi. Dragi mămici, iată câteva sfaturi pentru că puişorul să treacă prin iarnă neatins de frig şi părţile lui negative.

Îmbrăcarea bebeluşului pentru vreme rece

Părinţii au tendinţa să exagereze în privinţa îmbrăcării bebeluşului pentru ieşirea pe afară a bebeluşului în sezonul rece. Fie îl îmbracă prea subţire, fie prea gros, iar acest lucru poate avea repercusiuni asupra sănătăţii lui. Cel mai adesea, părinţii îmbracă bebeluşul mult prea gros, acesta transpiră, iar organismul devine vulnerabil la virusuri şi bacterii.

Când îmbraci bebeluşul pentru vreme rece trebuie să te ghidezi după modul în care te îmbraci chiar tu. Trebuie echipat la fel că un adult pentru a se simţi confortabil şi pentru a fi protejat de frig şi boli.

Planifică o îmbrăcare stratificată. Porneşte de la un body, cu mânecă şi pantaloni lungi şi termină cu gecuţă, mănuşile şi fularul sau cu pelerină de ploaie. Extremităţile copilului trebuie să fie cel mai bine acoperite, deoarece de acolo porneşte frigul în întreg corpul şi tot pe acolo se pierde majoritatea căldurii din corp.

Evita bumbacul pentru ultimul strat de haine al bebeluşului. Îi poţi pune puloveras de bumbac pe dedesubt, dar pentru ultimul strat, acest material nu este indicat, deoarece nu îl protejează de umezeală. Atunci când se udă îşi pierde proprietăţile izolante. Caută să îmbraci copilul în salopete de fas sau alte materiale impermeabile, care ţin vântul şi umezeală la distanţă de pielea micuţului.

Timpul optim pentru a ţine bebeluşul afară iarnă

La o ieşire afară, bebeluşul nu trebuie să stea mai mult de 30 de minute, mai ales în primele plimbări pe care le face. Timpul de plimbare creşte pe măsură ce micuţul depăşeşte greutate de 4.5 kg, iar vremea este suficient de bună (nu este viscol, ger etc.).

Este important de ştiut că nou-născuţii sau bebeluşii cu o greutate mai mică de 4 kg. nu au voie să iasă afară la o temperatura mai mică de 15 grade Celsius. La fel şi în cazul în care afară plouă, ninge sau este vânt puternic, ori dacă micuţul are febra sau este răcit. La vârste mici şi la o greutate mică este bine să scoţi copilul afară doar dacă aerul este uscat.

Sursă foto: copilul.ro

Citește continuarea pe Copilul.ro

iarnă - iarna1 150x150Citeste si: Iubești zăpada? Uite unde ai putea să o găsești deja!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.