Sfaturi pentru o sănătate perfectă de sărbători!

sănătate - sanatate

Sfaturi pentru o sănătate perfectă de sărbători! Ştimcu toţii, din experienţa atâtor ani, că românii uită în perioada sărbătorilor să aibă grijă de sănătatea lor, iar excesele sau neatenţia de care dau dovadă ajung să transforme o perioadă a bucuriei în una petrecută prin cabinetele medicilor sau spitale.

Pentru a evita aceste momente neplăcute, iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţineţi cont:

  • Prima regulă este una esențială – spălatul pe mâini ne protejează de multe boli infecțioase. Nu uitați să vă spălați pe mâini de fiecare dată când ajungeți acasă sau la birou.
  • Telefonul, tastatura, barele din mijloacele de transport în comun, coșurile de la supermarket – pe suprafața acestora pot exista germeni patogeni.
  • Spălați-vă pe mâini și după ce frecventați locurile aglomerate precum petrecerile sau serbările școlare și nu în ultimul rând, atunci când gătiți, mai ales pentru mai multe persoane, asigurați-vă că respectați normele de igienă.
  • O altă regulă pentru o stare de sănătate bună de sărbători sunt purtarea unor haine călduroase, impermeabile, și încălțăminte corespunzătoare pentru anotimpul rece, mai ales în cazul celor care petrec vacanța la munte, pe pârtie.
  • Nu pierdeți orele de somn necesare pentru refacerea organismului după luni întregi de muncă. Vacanța presupune un stil de viață liniștit, altfel efectele oboselii se vor resimți imediat în primele ore de muncă din noul an.
  • Mergeți la medic, inclusiv la medicul dentist, pentru orice problemă de sănătate pe care știți că o aveți, înainte de sărbători. Nu așteptați agravarea acesteia exact în perioada în care multe cabinete sunt închise și când camerele de gardă sunt suprasolicitate.

Nu faceţi excese alimentare de orice fel. Nu consumaţi băuturi alcoolice peste măsură. Aveţi grijă să aveţi în casă medicamentele care v-au fost prescrise de medic pentru tratarea suferinţelor dumneavoastră.

Şi nu în ultimul rând, trăţi aceste sărbători liniştiţi, bucurându-vă de compania celor dragi, de tot ceea ce aduc ele frumos în viaţa noastră.

Sursă foto: libertatea.ro

Sursă ştire: aici

sănătate - copilbolnav2 150x150Citeste si: Boli frecvente la coloană. Durerea de spate poate anunța o boală

Ai si tu o recomandare pentru o silueta de vis? Trimite-o la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.