Sfaturi stomatologice pentru copilul tău!

copil - giphy 2

Sfaturi stomatologice pentru copilul tău! Ideal prima vizită la stomatolog este atunci când erup primii dinți, adică atunci când bebelușul are în jur de 6-9 luni.

 Este importantă această vizită deoarece medicul îi va sfătui pe părinți, pentru a preveni apariția cariilor timpurii. De asemenea, ei trebuie să învețe cum să gestioneze dieta, igiena și administrarea adecvată  de fluor pentru a preveni problemele stomatologice.  Părinții trebuie sfătuiți  cum să aibe grijă de cavitatea bucală a copilului, deoarece apariția unor obiceiuri vicioase (suptul degetului și respirația orală după o vârstă, provoacă anumite deformări ale cavități bucale).

Este important ca părinții să înțeleagă că este important să-i șteargă copilului gingiile cu un tifon umed iar atunci  când a apărut primul dinte, acesta trebuie spălat de două ori pe zi folosind o periuță cu peri moi și apă , deoarece altfel se va caria și va provoca daune și dinților permanenți .

Pasta de dinți se folosește după vârsta de 2 ani într-o cantitate foarte mică, aproximativ mărimea unui bob de orez. Se utilizează pastă de dinți specială pentru copii care nu conține fluor. Copii când sunt foarte mici înghit pastă de dinți de aceea această nu trebuie să conțină fluor. Când apăr mai mulți dinți și încep să se atingă între ei trebuie să începeți să folosiți și ață dentară o data pe zi, pentru a nu se strânge bacterii între ei.

Citește și: Efectul stresului asupra dinților

La un moment dat copilul va dori să se spele singur pe dinți, este bine să-l lăsați, dar să-l mai spălați și dumneavoastră încă o dată pe dinți deoarece până la vârsta de aproximativ 7-8 ani nu se va spăla corect pe dinți.  Părinții trebuie să aibă grijă și să-și protejeze copii de accidente care pot provoca fracturi sau pierderea precoce a dinților de lapte cauzate de un accident cu repercursiuni severe asupra dinților permanenți!

 Dinți temporari(de lapte) sunt foarte importanți pentru că ei ajută copilul să mestece, să vorbească dar au și rolul de a ghida dinții permanenți să erupă fără modificări de poziție

 Medicul trebuie să le precizeze părinților că produsele pe bază de zahăr administrate în mod frecvant pot crește riscul cariilor. Deoarece cariile se dezvoltă atunci când produsele alimentare cu conținut de zahăr rămân în cavitatea bucală pentru o perioadă lungă de timp.

 Aveți grijă de “dinții de lapte” ai copiilor dumneavoastră deoarece sunt foarte importanți pentru ca viitori dinți permanenți să se dezvolte sănătoși într-o cavitate bucală igienizată!

Sursă foto:

copil - Parodontita Apicala 1 1140x679 768x457 150x150Citește și: Parodontita – cum scăpăm de pierderea precoce a dinților?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.