Singurătatea, pericolul din perioada Sărbătorilor

singur - silhouette of man on rock looking at lake

Singurătatea, pericolul din perioada Sărbătorilor Ca de fiecare dată la momentul unor sărbători, psihologii vin și ne atrag atenția să oferim și celor mai singuri dintre noi o mângâiere, o alinare, sentimentul că nu sunt chiar atât de singuri.

Un studiu atribuit Universității Harvard și întins pe o perioadă de mai bine de 75 de ani, relevă că un mariaj fericit este sursa cea mai importantă de stare de bine, de fericire, bogăție, sănătate și longevitate. Psihologii susțin că singurătatea ne afectează în orice zi, dar, în perioada sărbătorilor importante ea devine și mai toxică. Oamenii se simt singuri chiar și printre prieteni sau familie.

Citește și: Adult-nescenții – bărbații care nu se despart de fusta mamei

„Putem avea o relaţie de durată sau o reţea foarte mare de prieteni reali, însă dacă suntem o persoană conflictuală, găsim mereu nod în papură, riscăm să ne simţim din ce în ce mai singuri. Căsniciile în care nivelul conflictual a depăşit cu mult limitele normalului, în care afecţiunea lipseşte, se dovedesc a dăuna mult sănătății, mai mult chiar decât divorțul” Gabriela Marin – psiholog.

Studiile sociologice au demonstrat că, oriunde pe planetă, persoanele singure mor mai devreme, au o stare de sănătate mai puțin bună, sunt mai sărace și se recuperează mai greu după diverse afecțiuni. Acest lucru este valabil mai ales în cazul bărbaților, care au o rețea de sprijin social mai slabă decât femeile.

Tocmai de aceea este important ca în perioada acestor sărbători mari să fim alături de cei dragi pe care îi știm predispuși la sentimentul singurătății, ajutându-i astfel să treacă mai ușor peste aceste zile.

Photo via Visualhunt.com 

singur - jenniferaniston1 1 150x150Citește și: Imaginea zilei-Jennifer Aniston, apariție de senzație la cei 48 de ani

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.