Paradoxul zilelor noastre: tot mai singuri, deși atât de conectați!

singurătatea - dreamstime xxl 36508852 1024x764

Articol scris de Ionuț Iancu. Paradoxul zilelor noastre: tot mai singuri, deși atât de conectați! Trăim într-o lume în care avem la dispoziție fel și fel de instrumente de comunicare, de socializare, de apropiere. Am renunțat poate prea repede și prea mult la apropierea fizică unii de ceilalți, în favoarea unor interacțiuni doar în mediul virtual. Ne alegem doar cu singurătatea.

Și nu ducem lipsă de instrumente: Facebook, Instagram, șamd, sunt extensiile noastre în relațiile cu ceilalți. Și, poate fără ca măcar să conștientizăm, au devenit și partenerii noștri de cuplu. E sănătos acest lucru? Nu prea. Este de fapt un paradox fără margini: atât de conectați, dar din ce în ce mai singuri.

Și totuși, ce înseamnă a fi singur? Cum se simte ea? Pe cine lovește ea cel mai mult? Nu există o rețetă anume. Singurătatea poate fi apăsătoare și pentru un copil de 13 – 14 ani, și pentru un bătrân de 60 – 70 de ani. Singurătatea devine extrem de acută și pentru o femeie de carieră, care și-a dedicat toată viața unui business și care, după 30 – 40 de ani se uită în jur și vede că nu are pe nimeni în brațele căruia să își aline dorul.

Există perioade în care singurătatea se resimte mai puternic? Da, clar, iar aceasta se întâmplă mai ales în acea periodă în care marketingul promovează foarte mult ideea de cuplu, de familie: de sărbătorile de iarnă, de Valentine’s Day și de Dragobete. Iar cea mai dureroasă formă de singurătate este cea dintr-un cuplu.

Citește și: Parc-aș intra într-un veac de singurătate!

Pentru o viaţă de cuplu trebuie să te cunoşti cu celălalt să ai aproximativ aceleaşi scopuri în viaţă, o anumită educaţie de cuplu, anumite cercuri de prieteni pe care să le păstrezi izolate. În societatea românească cuplurile fac aproape toate aceleaşi greşeli de „aşa nu“ vizavi de începerea unei vieţi de cuplu. 3 paşi de „aşa nu“

1 – intru într-o relaţie cu cineva doar dacă iubesc. Iubirea are ca componentă 90% sexualitatea. E puţin probabil că cei care iubesc să şi construiască ulterior ceva.

2. Dacă doi se iubesc foarte tare şi formează un cuplu, tendinţa lor este să se izoleze de restul oamenilor. Ceea ce face ca începutul relaţiei să fie foarte intens. Iar ce e intens, se termină repede.

3. Odată intraţi în cuplu tind să-şi controleze reciproc viaţa. tendinţa e să gonească din jurul lor toţi acei prieteni care li se par incompatibili vieţii de cuplu. O persoană care intră într-o relaţie renunţând la prietenii toxice sau nu de fapt renunţă la o viaţă pe care a avut-o atunci. Şi la care va dori cândva să se întoarcă după ce iubirea din cuplu se va uza. (Sursă: Adevărul.ro)

Singurătatea este o problemă a zilelor noastre și din cauza lipsei educației. Oamenii sunt din ce în ce mai retincenți unii cu ceilalți. Un zâmbet afișat pe stradă poate fi considerat un gest total nelalocul lui. Nu mai avem cultura unei invitații la cafea, ceai. Trăim într-o permanentă suspiciune și neîncredere. Și nu fără fundament.

Ce ne rămâne de făcut? În primul rând, să fim cu adevărat noi! Să fim sinceri față de cei din jur, să nu construim personalități total diferite față de ceea ce putem oferi. Să avem încredere în noi și, de ce nu, să îi investim și pe cei de lângă noi cu puțină încredere.

Și să nu renunțăm nicio clipă să iubim. Și să ne iubim.

Sursă foto: semneletimpului.ro

singurătatea - o UNHAPPY COUPLE facebook 768x384 150x150Citeste si: Teama de singurătate. De ce nu plecăm din relații toxice

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.