Sistemul imunitar – paznicul sănătății noastre!

sistemul imunitar - sistemimunitar

Sistemul imunitar – paznicul sănătății noastre! De fiecare dată când suferim de o boală ni se spune că aceasta și-a făcut apariția în viața noastră și pentru că avem sistemul imunitar slăbit. Dar ce face și mai ales cum poate fi ajutat sistemul nostru imunitar să fie mereu în formă?

În general, sistemul imunitar face o treaba excelenţă apărând corpul de microorganismele cauzatoare de boli. Dar uneori mai da şi greş: Un microb pătrunde în organism şi îl îmbolnăveşte. Se poate interveni în acest proces şi se poate întări sistemul imunitar? Poate printr-o alimentaţie mai adecvată? Sau anumite vitamine sau băuturi pe baza de plante? Poate prin anumite modificări aduse stilului de viaţă, din dorinţa de a stimula un răspuns imunitar aproape perfect? Ideea de stimulare a imunităţii este una incitantă, însă abilitatea de a obţine acest lucru s-a dovedit a fi evazivă, din mai multe motive.

Sistemul imunitar este, aşa cum arată şi numele, un sistem, nu o entitate singulară. Pentru a funcţiona bine, are nevoie de echilibru şi armonie. Sunt încă multe aspecte pe care cercetătorii nu le ştiu despre complexităţile şi interconexiunile răspunsului imunitar. Deocamdată, nu există nicio dovadă ştiinţifică despre legătură directă dintre stilul de viaţă şi funcţia imunitară mărită.

Sistemul imunitar este extrem de vulnerabil la stres, la tulburările mentale şi emoţionale, precum şi la modificările din mediu, la radiaţii, la expunerea la metale grele şi substanţe chimice, precum şi la temperatura scăzută şi umezeală. Însă, conflictele interioare emoţionale şi mentale sunt cele care pot afecta şi pot pune probleme în mod constant sistemului imunitar. Astfel, exerciţiile de respiraţie, de exemplu, pot avea consecinţe pozitive asupra funcţiei imunitare, pentru că ne pot calmă şi ajută să ne concentrăm pe refacerea echilibrului interior.

Sursă foto: zenivers.ro

Citește continuarea pe viațăverdeviu.ro

sistemul imunitar - lavacake 150x150Citeste si: Rețeta zilei – brioșe cu ciocolată lichidă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.