Galina Tomaş: ,,Slăbeşte sănătos, fără diete drastice şi înfometare’

slăbeşte sănătos - sl be te s n tos 1 1024x787

slăbeşte sănătos - sl be te s n tos 150x150Galina Tomaș –  medici și nutriționist

Din experienţa mea de 20 de ani, ca medic şi nutriţionist, nu am întâlnit vreodată o persoană supraponderală, care să nu-şi dorească să slăbească şi să se complacă în starea în care se află.Multe persoane în lupta cu kilogramele în plus, din neştire, apelează la diverse metode ,,promiţătoare’’ de slăbit, precum dietele drastice bazate pe înfometare, diverse pastile de slăbit cu acţiune dubioasă, şi nu fac altceva decât faptul că îşi pun în pericol sănătatea şi revin în timp foarte scurt la greutatea iniţială. Galina Tomaş: ,,Slăbeşte sănătos, fără diete drastice şi înfometare’

De ce NU recomand dietele drastice pentru a slăbi?

În activitatea mea profesională am ajutat mii de femei să ajungă la greutatea normală a corpului slăbind sănătos. De ce nu îmi sfătuiesc clienţii să apeleze la dietele drastice de slăbire, care circulă insistent în tot spaţiul informaţional?

 • pentru că sunt false, multe dintre ele nu sunt bazate pe dovezi clinice practice, oferind informaţii greşite
 • promit rezultate rapide, însă de scurtă durată, din cauză că se bazează pe mecanisme greşite de funcţionare, multe persoane îşi recapătă greutatea iniţială în ciuda eforturilor depuse.
 • lipsesc organismul de nutrienţi şi pun astfel în pericol sănătatea; nu sunt puţine cazurile în care am asistat uluită la apariţia diferitelor tulburări carenţiale în cazul persoanelor ce aplicau diete de slăbire periculoase: exfolierea unghiilor şi a pielii, căderea părului, oboseala, astenia, paliditatea tegumentelor, dereglarea funcţiilor organelor digestive, cauzate de foame şi lipsa aportului de nutrienţi – creşterea nivelului acidităţii în stomac, acutizarea bolilor cronice digestive, de stomac, pancreas, fiere, refluxul duodenogastral şi gastroesofagian, dereglări de scaun, dezechilibre hormonale şi metabolice, status imunitar slăbit, tulburări ale funcţiei cardiace şi sistemului nervos central.
 • se bazează pe înfometare, reducerea bruscă şi importantă a numărului de calorii în dietă. Or, înfometarea este cel mai mare duşman al procesului de slăbire!

De ce te sfătuiesc să slăbeşti sănătos

Ca specialist în domeniul remodelării corporale, recomand clienţilor mei să slăbească sănătos şi eficient, fără a dăuna sănătăţii. Pentru că, nu de altfel, dar ne dorim să scăpăm de kilogramele în plus pentru a avea un trai îndelungat şi o calitate bună a vieţii! Orice cură de slăbire are, categoric, un nonsens dacă, odată cu renunţarea la kilogramele în plus, te alegi şi cu o listă de boli cronice.

Să renunţi definitiv la kilogramele în plus nu este un lucru uşor

Cu siguranţă! Experienţa profesională pe care o am în spate îmi permite să afirm că procesul de slăbire nu este un lucru uşor de înfăptuit. Acesta implică voinţă, răbdare, rezistenţă fizică, dar şi psihică din partea celui care doreşte să scape de povara grăsimilor. Mai mult, în momentul în care începi o cură de slăbire te poţi confrunta cu diferite momente stânjenitoare: e posibil să treci prin clipe de decepţionare, apăsătoare, să primeşti rezultate contrar nivelului scontat, să suferi din cauza problemelor de ordin psihic, să te loveşti de greutăţi de ordin fizic, să-ţi pierzi într-un final curajul.

Cum să faci să slăbești sănătos? Citeste continuarea aici: Unica Sport

foto: everydayfeminism.com

slăbeşte sănătos - sl be te s n tos 2 150x150Citeste si: De ce NU este recomandat să mănânci cu 2 ore înainte şi după SPORT?

Ai si tu un sfat pentru un corp sănătos? Îl facem vedetă în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte. Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem și pe Facebook. Dă-ne un LIKE – Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.