Din 15 ianuarie, liber la soldările de iarnă!

soldare - soldari reduceri preturi

Din 15 ianuarie, liber la soldările de iarnă! Au trecut sărbătorile de iarnă, ai zice că s-a cam potolit lumea și de cumpărături. Dar trăim într-o lume a doamnelor, una perfect imperfectă, în care ziua de 15 ianuarie nu înseamnă doar Eminescu ci și momentul în care marile magazine dau drumul la soldările de iarnă.

Pe lângă promoţiile şi reducerile practicate în general în această perioadă, comercianţii mai au la dispoziţie, începând din 15 ianuarie, o nouă metodă de accelerare a vânzărilor: soldarea. Aceasta este o metodă de lichidare a stocurilor cu articole de iarnă (în special mănuşi, fulare, căciuli, paltoane, încălţăminte, dar şi echipament sportiv), clienţii magazinelor cu astfel de produse fiind aşteptaţi cu reduceri masive de preţuri.

Citește și: Fii fashion iarna, pe viscol!

Potrivit legislaţiei în vigoare, pot fi supuse operaţiunilor de soldare numai produsele nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier . În cazul de faţă, este vorba despre articole care sunt utile doar iarna. În această categorie se încadrează grupe de produse cum ar fi (dar fără a se limita la): confecţii inclusiv blănărie, pielărie, produse de marochinărie şi galanterie, tricotaje, ţesături, încălţăminte, articole sport-turism, unele cosmetice, aparate de încălzire şi climatizare, ventilatoare, precum şi alte produse similare.

Nu pot fi vândute în regim de soldare articole de uz permanent (nesezonier), cum sunt electronicele, electrocasnicele, alimentele, dulciurile, băuturile sau produsele de menaj.

Comercianţii trebuie să anunţe în prealabil la primăria localităţii unde se vor desfăşura vânzările faptul că intenţionează să practice soldări. Pentru ca o tranzacţie să fie acceptată ca soldare, comerciantul trebuie să facă dovada că a achitat furnizorului contravaloarea mărfurilor expuse şi că nu le va vinde mai ieftin decât suma achitată. De asemenea, comerciantul trebuie să-şi ia angajamentul că este o lichidare de stoc, respectiv că nu va repeta această metodă de vânzare cu alte mărfuri din aceaşi categorie.
Citește continuarea pe Mediafax.ro
Sursă foto: newsbv.ro

soldare - shopping online 150x150Citeste si: Tu faci cumpărături online?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.