Nu dormi BINE? Trucuri pentru un somn de CALITATE!

somn de CALITATE - somn de CALITATE 1024x683

somn de CALITATE - 12512343 855099124617082 730334330228149950 n 3 150x150Text de Andreea Panait

Ştim prea bine teoria celor 8 ore de somn pe noapte pe care ar trebui să le avem pentru a fi productive şi energice. DAR între job, masă,casa, copil şi viaţa socială, cum să împarţi cele 24 de ore?De cele mai multe ori renunţăm la somn, ca să profităm de o oră de lucru în plus, dar cu ce preţ. În prag de weekend, eşti din nou prea obosită, iar pe termen lung situaţia se înrăutăţeşte. Unde mai pui că lipsa somnului nu te ajuta nici în lupta cu kilogramele! Nu dormi BINE? Trucuri pentru un somn de CALITATE!

8 ore de somn pe noapte nu sunt neapărat necesare

Cantitatea de somn necesară o stabileşti singură, însă nu ar trebui să fie mai puţin de 6 ore, dar nici mai mult de 9 ore pe noapte. Ţine cont că un ciclu de somn durează 90 de minute, astfel că îţi poţi seta alarma în funcţie de acest aspect.

Îmbunătăţeşte-ţi calitatea somnului

Ştii deja din experienţă că nici o noapte întreagă de somn nu te ajută uneori. Calitatea spaţiului la care te întorci în fiecare seară joacă un rol esenţial, aşadar asigură-te că vei ţine cont de câteva lucruri când îl amenajezi :

 • Lumina – camera ar trebui să fie întunecoasă când te odihneşti, aşa că optează pentru o pereche de draperii suficient de groase încât nu permită pătrunderea luminii dinafară, rulouri sau dacă ţi-este mai simplu chiar şi o mască de ochi ajuta!
 • Temperatura – dacă nu este una potrivită, mai ales în aceste zile de vară, vei adormi cu greu şi chiar în timpul nopţii te vei întoarce de pe-o parte pe cealaltă, în căutarea unei stări de confort. Menţine temperatura la 18-19°.
 • Gadgeturi – Nici lumina de la telefon,laptop sau tableta nu îţi fac bine, lasă-le deoparte, şi asigură-te că nici un LED nu-ţi atrage atenţia. Notificările, e-mail-urile sau mesajele te vor menţine într-o stare de alertă şi vei rămâne trează mai mult decât ţi-ai propus.
 • Animalele – Sigur că amicului pufos îi place să adoarmă lângă tine. Dar nu te ajută cu siguranţă. De câte ori îşi va căuta o nouă poziţie în patul tău comod, îţi va afecta ritmul de somn. Tu eşti la job a doua zi, el nu!
 • Salteaua – când vrei să o schimbi, încearc-o întotdeauna înainte! Dacă magazinul nu-ţi permite să o testezi acasă, încearc-o în showroom cel puţin 5 minute pe fiecare parte a patului. Trebuie să fie confortabilă. Odată ce ai plecat cu ea acasă, ţine cont că se poate deforma şi întoarce-o de pe o parte pe cealaltă o dată la un interval de timp. O vei păstra o perioadă mai lungă şi nu o să îţi afecteze calitatea somnului.
 • Pernele – când îţi alegi pernele, se aplica acelaşi principiu. Mergi, vezi, testează! Înălţimea ei nu trebuie să fie prea mare ca să nu îţi fie afectată circulaţia sângelui. Perna ar trebui să fie suficient de fermă.

Trucuri pentru fiecare zi :

 1. Aromaterapia – te relaxează şi îţi creează o stare de bine.Încearcă aromă de lavandă, vanilie sau muşeţel.
 1. Nu lua o masă copioasă cu cel puţin două ore înainte de a-ţi încheia ziua. Valabil şi pentru băuturile alcoolice. Pentru un somn liniştit ceaiul de muşeţel sau un pahar de lapte cald sunt trucuri sigure.
 2. Stretching. Nu o activitate fizică intensă, dar câteva mişcări care să te dezmorţească şi să te relaxeze sunt perfecte!
 3. Adormi devreme. Începe ziua şi mai devreme! Vei fi uimită câtă energie poţi avea la 5 dimineaţa, când toţi ceilalţi dorm. Iar când ei se trezesc, tu ai rezolvat deja jumătate din lucrurile planificate pentru jumătate de zi!

Cu cât dormi mai bine, cu atât te vei simţi şi vei arăta mai bine! Ten luminos dimineaţa, energie cât pentru două zile…Vei avea timp pentru toate, şi mai ales de petrecut cu cei dragi!

somn de CALITATE - alimente S N TOASE 2 150x150Citeşte şi:Planta anticancerigenă care te ajută și la slăbit

Ai si tu un sfat pentru un somn linistit. Îl facem vedetă în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte. Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem şi pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE – Perfect Imperfect

foto: lifewithdogs.tv

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.