SPECIALIȘTII confirmă: nu ar trebui să începem munca înainte de ora 9!

munca - ceas dimineata trezit pat

SPECIALIȘTII confirmă: nu ar trebui să începem munca înainte de ora 9! De câte ori nu te-ai trezit pe la 6 sau 7 diminața, blestemând pe oricine a inventat munca și dorindu-ți să existe o lege care să interzică munca mai devreme de o anumită oră?

O lege nu există, dar există o serie de cercetări care au stabilit clar că adulții nu ar trebui să înceapă munca mai devreme de ora 9. Potrivit specialiştilor, ceasul biologic al fiecărei persoane se modifică odată cu vârstă. Aşadar, în cazul persoanelor cu vârstă cuprinsă între 20 şi 30 de ani, nu contează dacă muncesc ziua ori noaptea. Important este să existe o rutină.

Dar, pentru cei care au trecut de 40 de ani, studiul arată că ar trebui să lucreze cel mult trei zile pe săptămâna. În plus, cercetătorii susţin că dacă o persoană lucrează 25 de ore pe săptămâna, vor există efecte pozitive asupra performanţei cognitive. Dar, dacă se depăşeşte această durata, ar putea apărea efectul invers.

Sursă foto: smilefm.ro

Citește continuarea pe ȘtirileProtv.ro

munca - IMG 20161018 142723 150x150Citeste si: Despre atunci când suntem deștepți în cap

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.