Spinner, Kendama, noile obsesii ale copiilor

spinner - spinner

Spinner, Kendama, noile obsesii ale copiilor. Dacă este să facem un sondaj rapid printre toți copiii din România, nu cred că vom găsi măcar unul care să nu aibă acasă fie Kendama, fie Spinner, jucăriile care au înnebunit întreaga lume. Dar sunt ele cu adevărat bune? Au ele doar efecte benefice?

Este greu de spus, dar, dacă ar fi să mă întrebați pe mine, simplul fapt că un copil își ia ochii din tabletă și face altceva este un mare plus. Și nu cred că trebuie să ne ascundem după deget, a prins și în rândul adulților această modă. Recunosc cu mâna pe inimă, i-am confiscat Kendama nepotului meu și nu m-am lăsat până nu am reușit să bag bila aceea peste tot.

Citește și: Programul Prima Chirie a intrat în vigoare

Dar ce sunt Kendama și Spinner?

Cu originile în Japonia, kendama este formată din două părţi principale: Ken(sabie) şi Tama (bilă) legate de către un fir numit ito. Corpul principal, ken-ul, are la un capăt un vârf numit kensaki iar în partea opusă o cupa numită Chuzura. Traversa de pe ken, numită Sorado, are 2 cupe. Cupa mare se numeşte Ozara iar cupa mică se numeşte Kozara.

Spinnerul, un titirez cu două sau trei petale, nu este deloc nou. Creat în urmă cu două decenii de Catherine Hettinger, din Florida, pentru a o distra pe fiica ei de doar 7 ani, Spinnerul este acum cea mai vândută jucărie din lume, dar, care, ce ironie, nu îi mai aduce inventatoarei niciun câștig financiar. Motivul? Hettinger a pierdut brevetul pentru acest produs în 2005, când nu a mai putut plăti taxa de 400 de dolari.

Din spate vine puternic o altă jucărie, Fidget Cube, un cub mic de plastic cu posibilități nelimitate de manipulări.

Sursă foto: jurnalul.ro

spinner - google 485611 960 720 150x150Citește și: Google Personal te lasă să cauți ce ți-a stocat pe servere

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.