Ce nu trebuie să-i spui SOACREI nici în ruptul CAPULUI!

spui soacrei - spui SOACREI

Vrei să ai o relaţie bună cu soacra? Ştiu, nu e o misiune uşoară, mai ales dacă te-a lovit norocul să ai o soacră foarte atentă la detalii. Fii înţeleaptă şi lasă de la tine cât poţi. Indiferent de intențiile ei, tu trebuie să fii atentă ce, când și cum îi vorbești. Ce nu trebuie să-i spui SOACREI nici în ruptul CAPULUI! Iată ce nu trebuie să-i spui niciodată:

  • Îmi sunteţi datoare – O asemenea pretenţie în relaţia cu cea care n-a căutat nicicum să te întâlnească, să te cunoască şi să te aibă prin preajmă e o greșeală. Fiul ei te-a ales să-i fii parteneră de viaţă, iar ea a fost nevoită să accepte această situaţie, fie că i-a plăcut sau nu. Consideri că părinții soţului trebuie să satisfacă toate pretenţiile noii familii pe care a întemeiat-o băiatul lor? Greşeşti. Părinţii lui au dreptul la propria viaţă, nu sunt nicidecum datori să le asigure tinerilor căsătoriţi o locuinţă ori să fie gata la orice oră din zi sau din noapte să aibă grijă de nepoţi. O pot face numai dacă vor.
  • Fostul meu prieten…Nu face greşeala să-i vorbeşti soacrei despre vreun fost prieten! Nu peste mult timp, detaliile picante din povestirile tale îi vor fi aduse la cunoştinţă fiului ei, partenerul tău de cuplu. Iar asta nu va rămâne fără urmări. Negative, fireşte.
  • Ne vom descurca singuri –Rar întâlneşti o soacră care să scape vreo ocazie de a se lăuda cu nepreţuita ei experienţă de viaţă. Mai ales când e vorba de creşterea nepoţilor ei, gestionarea bugetului familiei și de felul de a prepara mâncărurile. Ea ştie cel mai bine cum se găteşte sănătos, cum se tratează copiii când se îmbolnăvesc, cum şi de unde li se cumpără haine mai ieftine. Nu te grăbi s-o contrazici, intenţiile ei ar putea fi bune. Ascult-o, spune „mulţumesc“ şi fă cum crezi că e mai bine! Insistă să înlocuieşti medicamentul de combatere a febrei pe care vrei să-l administrezi copilului cu un ceai? Dacă nu eşti de acord cu ea, spune-i că ai consultat medicul pediatru, iar el ţi-a recomandat medicamentul, apoi fă cum consideri că e bine pentru copil. Nu e cazul să urmezi toate sfaturile soacrei, oricât de binevoitoare ar fi!

Poţi cere sfatul unei soacre atotştiutoare în problemele gospodăreşti cu care nu prea ai chef să-ţi baţi capul. Pe lângă faptul că va fi flatată, ţi-ar putea fi de mare ajutor. De ce nu?

Citeste continuarea aici: Unica.md

foto: i4.mirror.co.uk

spui soacrei - Woman Praying1 150x150

Citeşte şi: Se apropieAdormirea Maicii Domnului. Ce NU ai voie să faci în zi de mare sărbătoare

Ai si tu un sfat pentru o familie fericită? Îl facem vedetă în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte. Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem şi pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE – Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.