Ce spune chipul unei femei care îmbătrâneşte

Ce spune chipul unei femei care îmbătrâneşte - 16585233 1522212804517079 6450410665155756032 n
 Ce spune chipul unei femei care îmbătrâneşte. Nu o să spun că frumuseţea e veşnică, că ea începe din suflet. Aş fi ipocrită. E adevărat că fără suflet, şi frumuseţea e imperfectă. O să spun că frumuseţea e veşnică doar dacă în ochi se mai vede ceva. 

M-a întrebat un prieten de unde cred că îmi vine frumuseţea. Hm, am rămas pe gânduri! Brusc, am realizat că ştiam, era atât e simplu. Nu, nu era sufletul, era sclipirea. Da, aia din ochi! Pentru mine oamenii frumoşi sunt cei cu ochii vii, aia curioşi, care se uită prin tine. Omul ăla care mai are un milion de întrebări despre viaţă, iubire, viitor.
Omul ăsta e frumos, pentru că niciun rîd nu pune mai bine în evidenţă …curiozitatea. Sclipirea înseamnă să nu renunţi să întrebi: de ce?

Dar ce nevoie mai avem de curiozitate când putem opera orice? Mă tot uit, apropo de frumuseţe, ce standarde „înalte” avem. Acum, la doamne de vârstă mea, frumuseţea înseamnă cuţit, ajustări, şablon, buze voluptoase, nas mic, bust bine aspectat. Şi dacă nu vrei să arăţi aşa, ce faci? Cu timpul, frumuseţea îşi pierde din fermitate, e drept. Mama ei de gravitaţie!

Frumusețea rămâne însă acolo, printre lini fine pe frunte care îţi spun că ai avut momente grele în viaţă. La ochi şi la gură, nici tu nu îţi mai aduce aminte. La cât ai ras… e şi normal să lase urme! Dar ele sunt dovada că nu te-ai ferit de bine și de rău! Şi dacă toată viaţa mea se vede pe faţă, de ce-aş vrea eu să schimb asta?

Pentru că frumuseţe, job, stimă de sine. Stă în picioare, nu zic, dar să nu exageraţi. Am văzut atâtea proiecte de frumuseţe perfectă care au eşuat în operaţii nereuşite, că n-aş vrea să treceţi prin asta. Echilibrul e valabil şi aici!

 

Ce spune chipul unei femei care îmbătrâneşte - angelina 768x529 150x150Citeste siAngelina Jolie, prima apariție după divorțul de Brad Pritt

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.