Statui din România, în topul celor mai URÂTE monumente din lume !

monumente - 14331613 10208869786796884 213426148 n

Statui din România, în topul celor mai URÂTE monumente din lume ! Ne-am obișnuit să ne mândrim cu frumusețea țării noastre. Și nu fără motiv. România este un loc atât de special, dăruit cu peisaje incredibile, pictate de o Divinitate ce nu s-a zgârcit în a obține superlativul.

Delta Dunării, Transfăgărășanul, Transalpina, sunt doar câteva din locurile ce pot concura în orice moment, și o fac, la titulatura de cele mai frumoase zone din lume. Că România și-a ratat șansa de a deveni cu adevărat un punct de referință pe harta turistică din lume. Dar despre asta e mult de scris și nu chiar în cele mai frumoase cuvinte.

Totuși, iată că România nu reușește să se facă cunoscută doar prin peisaje și la modul pozitiv, ci și prin monumente pe care le regăsești prin orice oraș și care au reușit să candideze, fără prea mare efort, la titlul de cele mai urâte monumente. Astfel, avem:

  • pe locul 33 în lume: Traian și lupoaica, de pe treptele Muzeului Național de Istorie din București.
  • pe locul 35, o serie de statui din Parcul Copiilor, Timișoara.
  • pe locul 50, Memorialul închinat eroilor Revoluției din 1989 din Piața George Enescu, București.
  • Nu în ultimul rând, pe locul 60 în lume, monumentul „Glorie Eroilor Neamului„ din Petrila, un soclu și niște sârme.

De menționat este faptul că arta nu trebuie să placă la fel tuturor. Că tocmai diversitatea în exprimare face din actul artistic ceva unic. Așa că, ceea ce pentru unii oameni poate părea un obiect banal, inutil, urât, pentru alții să fie cu adevărat ceva special, în care să se regăsească și care să exprime ceva frumos. Tocmai de aceea, dintotdeauna se spune că: „De gustibus non est discutandum„

Citește tot articolul pe Boredpanda.com

monumente - bilet de avion 1 150x150Citeste si: Ce fac când trebuie să iau bilet de avion. 

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfect.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.