„Ştii cine a fost cu adevărat popular? Hitler!”

"Ştii cine a fost cu adevărat popular? Hitler!" - surreal 16 1

În weekend, am revăzut un prieten după vreo cinci ani. Am aflat despre el că a fost internat la „nebuni”. De ce? Nu ştiu, sincer. Poate a avut probleme familiale, a început să se drogheze, a dat-o şi în alcool, dar astea sunt speculaţiile mele. M-am bucurat să-l văd, chiar şi aşa… schimbat, faţă de cum îl ştiam. M-am bucurat, pe bune. Şi el, la fel."Ştii cine a fost cu adevărat popular? Hitler!" - loneliness

M-am întrebat, de multe ori, ce-o fi în mintea lor. A lor, a „nebunilor”, că ar fi bine să nu fim ipocriţi. Aşa le spunem şi nu e tocmai în regulă. Cred că haos e în mintea lor. Dar s-ar putea să mă înşel amarnic. În orice caz, mă întristează suferinţa, cu atât mai mult aia mentală.

Câţiva psihiatri şi psihologi au fost întrebaţi care sunt cele mai profunde cuvinte pe care le-au auzit de la pacienţi. Răspunsurile sunt şocante. Şi, spun eu, ar trebui să ne ajute să înţelegem mai bine starea celor care suferă. Si, mai ales, să ne facă să ne gâdim la viață…"Ştii cine a fost cu adevărat popular? Hitler!" - loneliness2

  1. Nu vreau să mă sinucid. Vreau să ucid partea din mine care vrea să mă sinucid.
  1. Oamenii nu iau droguri pentru a se simţi bine. Le iau pentru a se simţi mai puţin rău.
  1. Imaginează-ţi că fiecare decizie măruntă pe care ai luat-o se simte ca şi când ar avea consecinţe mortale. (Pacient care a descris viaţa cu tulburări anxioase.)
  1. Mâinilor mele le e dor de tine. (Copil de 10 ani, care suferă de autism, când cere o îmbrăţişare.)
  1. Să simţi durere e mai bine decât să nu simţi nimic.
  1. E-n regulă dacă nu am prieteni. Să ai prieteni te face fericit, dar nu înseamnă că eşti şi un om bun. Ştii cine a fost cu adevărat popular? Hitler. (Copil autist, care se zbate zilnic să-şi facă prieteni şi să-i păstreze.)"Ştii cine a fost cu adevărat popular? Hitler!" - 91ab4680b4ad4aac0e5ac3c87ea5da3e d390b0c
  1. Mă simt ca o fantomă, umblu fără să fiu observat printre aceste alte vieţi fericite. (Alcoolic, în vârstă de 56 de ani.)
  1. E ca şi cum sunt în cădere şi nu ştiu dacă mă voi prinde sau nu pe mine însumi. (Pacient cu tulburări anxioase profunde.)
  1. Ne petrecem viaţa încercând să ajungem într-un loc anume sau să ne cumpărăm ceva anume, ca să fim fericiţi. Dar adevărata fericire e când realizezi că nu vei ajunge acolo niciodată şi chiar dacă o vei face, tot vei continua să visezi la ceva nou sau la lucruri noi. Fericirea ar trebui să înceapă acum, cu ceea ce avem. (Pacient care se recuperează, după ce a suferit grav mutilări fizice.)

10. Îmi placi, Jake, nu-mi pasă ce spun vocile mele despre tine. (Pacient cu schizofrenie.)

11. Nu iau medicamente ca să mă tratez. Nu e nimic în neregulă cu mine. Le iau pentru că toţi sunt nebuni şi trebuie să mă integrez. (Pacient cu sindrom bipolar.)

12. Cred că mi-a scăpat momentul când pământul a început să fie lavă, iar prietenii imaginari s-au transformat în schizofrenie."Ştii cine a fost cu adevărat popular? Hitler!" - surreal 16

13. Mă văd ca un iubitor altruist de adevăr şi de frumuseţe. Cum mă văd ceilalţi? Probabil ca pe o mică târfă.

14. Medicamentele au făcut ca vocile să plece. Acum sunt singur.

Scris şi tradus de Claudiu Popa

Sursa: onedio.co

foto: lifehack.org/ rchaotic.wordpress.com/ pearls-of-dreams.deviantart.com

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.