Chiar ȘTIM să IUBIM?

- 13714335 10157098883915403 2108962440 n

Text de Anais Qamar

Acum mă întreb: îi tot judecăm pe foştii/fostele, când şi de ce au greşit. Sunt toţi băgaţi în râșnița aia care îi toacă mărunt și bine, cu tot cu explicaţii psihologice, patternuri şi altele, pentru ca astazi informatia este la liber si suntem toti psihologi amatori. Nu este neaparat o situatie negativa, accesul la informatie este minunat, însă presupunerile si generalizarile ne fac foarte mult rau. Dar NOI ce oferim? Chiar ȘTIM să IUBIM?

Sau suntem doar nişte copii infatuati care urlăm că vrem „jucăria” aia! Jucăria aia de pe raftul doi, în dreapta. Dacă ne întrebi de ce o vrem, habar nu avem! Poate pentru că e cool, poate pentru că e colorată, pentru că scoate nu ştiu ce sunete, poate și pentru că o are colegul de bancă sau pentru că am văzut una asemănătoare, într-un film nou. Ne jucăm cu ea o vreme. Apoi, inevitabil, ne plictisim sau …ne ia ochii o altă „jucărie”, pare mai cool decât precedenta. În joaca noastră ori o dezmembrăm, ori pentru că nu ne învață nimeni cum să iubim, o stricăm! Ne mirăm mai apoi că ea NU ne mai răspunde. Să nu ştii să iubeşti, doare…

Există oare soluții? Eu zic „whatever works”, da, ca în filmul lui Woody Allen. Pentru unii funcţionează stagnarea, de fapt, cred eu, le e bine în zona de comfort şi acceptă suprapunerea schemelor disfuncţionale în cuplu. Cei care merg înainte cu scandaluri, bătăi, în principiu au în interior un munte de refulare agresivă, ostilă. Pur şi simplu le este atât de teamă de schimbare că preferă să rămână acolo. Ei nu conștientizează că sunt nefericiți, prea obișnuiti cu aceasta stare! Doamne fereşte să intre ceva nou în viaţa lor! În principiu, bunătatea, înţelegerea, afecţiunea, sexul care te duce dincolo de orice, pe toate trebuie să învățăm să le primim si sa le oferim.

Pentru ceilalți oameni, evoluţia este esențială, iar aceştia înţeleg că schimbarea vine din ei. Această categorie învaţă! Învaţă din greşeli, învață din greşelile părinţilor,  învață din experienţele relaţionale anterioare şi… schimbă. They break the pattern! Aleg să iasă din cercul ăla vicios. Cum? Înţeleg rapid că cei mai mari duşmani ai lor sunt ei înşişi! Şi odată ce ai devenit conștient de acest fapt, toată logica ta se schimbă. Ei sunt cei care caută, comunică cu din ce în ce mai mulţi oameni, pe ei ai să îi găsești citind. Ei vor alege să noteze în jurnalul vieții exemplele pozitive din jurul lor şi, da, se vor lăsa influenţaţi de toate acestea! Ei sunt și cei care APLICĂ, ACȚIONEAZĂ, FAC! În primul rând, iubirea de sine.

- 64960ca252d18450320a2d08a318daa8 1 150x150
Citeste si: Diferența dintre curve, târfe și prostituate!

Da, ştiu, sunteţi aproape plictisiţi de această „iubire de sine” care vă „atacă” în orice articol, poveste, carte, etc. Îmi pare rău să vă spun și eu, dar este esențială! Fii prietenul/prietena ta cea mai bună! Vă sună cunoscut? Ai grijă de tine atât la nivel fizic cât şi mental. Învaţă să-ţi oferi singur ceea ce aştepţi de la alţii. Act your age!

Ai grijă de tine, de casa ta, de relaţiile tale, fă-ţi viaţa frumoasă într-un mod autentic, aşa cum vrei tu! Si aceasta nu inseamna să petreci în fiecare noapte, sa îngurgitezi cantitati de alcool regulat, sa fumezi 2-3 pachete de țigări pe zi sau sa întretii relații sexuale aleatorii în urma carora rămai in continuare „infometat”! Dacă te afli în acest punct, nu esti prieten cu tine însuti/însăți! De fapt, fugi de tine, într-un maraton în care, de altfel, ești conștient caă umbra ta e mereu cu tine! Vezi să nu crească și să câștige cursa!

Şi când porneşti pe acest drum, îţi dai seama că, pas cu pas, devine din ce în ce mai uşor să spui NU! Să nu te mai minimalizezi, să nu mai accepţi să fii sac de box pentru refulările altora, cu toate că înţelegi ce se întâmplă cu ei. Exista un proverb polonez care spune: nu-s MAIMUȚELE mele, nu e CIRCUL meu!

Intr-un final intelegi ca nu este loc de conditionari in iubire. Felicitari! Tocmai ai turnat fundația pentru viitoarele  relații sănătoase! Și nu este vorba numai despre relațiile de cuplu, ci și cele din familie, cu prietenii și chiar la locul de muncă. Sita va cerne, mulți vor pleca de lângă tine, însa cei care vor ramane, cei care vor lupta cu ei înșiși în fața refuzului tău la condiționarile lor adolescentine, acestia sunt cei care își doresc schimbarea în bine,  la fel de mult ca și tine.

Acestia sunt cavalerii și prințesele din povesti care te ajută să înfrunți și să învingi dragonul cu 7 capete! Sunt cei alaturi de care privești în acelasi sens și mergi pe acelasi drum.

- 13514443 1097454930320025 717972194 n 300x400 150x150

 

 

Citeste si : De ce moare o RELAȚIE?

 

 

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Il facem vedetă în comunitata femeilor Perfect Imperfecte. Trimite-l la mine: emmazeicescu@gmail.com

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.