Nu stinge lumina în cuplu!

stinge lumina - emma 4 1024x705

Nu stinge lumina în cuplu! Fiecare relaţie presupune apropierea şi contopirea a două entităţi separate, personalităţi distincte, trecuturi şi păcate diferite. Când doi oameni se îndrăgostesc, ar trebui să semneze un contract cu articol unic.

Art1. Îmi asum să accept lucrurile pe care nu le pot schimbă la tine!

Evident, o să spuneţi că nu e bine să încerci să îţi schimbi partenerul. Da, corect! În teorie, spunem toţi la fel. În practică …treaba se schimbă! Cu toţii încercăm să ne modelăm după partener şi ale lui cerinţe. Ne iese sau nu ne iese! Fiecare încearcă să îşi facă partenerul să se simtă bine şi confortabil, în relaţie.

Revenind la contract, evident că nu poţi accepta un partener dacă el(ea) e violent. Normal că nu o să accepţi lângă tine un om sub nivelul tău de inteligenţă. Dacă o faci, e poate doar o chestiune temporară. Când alegi să construieşti un cuib cu un om, îl iei cu bune şi cu rele,  toţi le avem şi p-astea din urmă.

Treaba nasoală intervine când orice s-ar întâmpla, partenerul de vina pe celălalt. Când îi spui celuilalt că are probleme pe care tu nu le poţi rezolva, trebuie să te gândeşti puţin înainte. Câte din lucrurile cu care nu te-ai lauda…ai schimba la tine? De ce nu o faci?

„Introspecţie. Nu coborî în „adâncul” tău prea mult, că s-ar putea să nu mai ai cale de întorcere, şi, dacă o faci, asigură-te că eşti capabil să te întorci înapoi mai bun!” (V. Muha)
Când alegi să îl vezi doar pe celălalt vinovat, ar fi bine să te gândeşti că poate eşti laș(a).Suntem diferiţi şi asta poate fi complicat, e drept!   Dar dacă tot îl vezi doar pe celălalt vinovat, nu uita că bârna din ochii tăi e la fel de simpatică. Doar că n-o vezi!

Când îi spui cuiva lucruri grele, imaginează-ţi că laşi în urmă o rana. Ea se vindecă doar atunci când păcate sunt trecute cu vederea. De iertat, are dreptul să Dumnezeu!
„Calităţile şi defectele noastre sunt inseparabile, precum materia şi energia. Când acestea se separă, omul nu mai există.”(Nikola Tesla)

Foto: Fotograv

stinge lumina - iubire2 1 150x150Citeste si:Fericire de Rai în suflet de pământean

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.