Știu, răzbunarea poate fi dulce! Cu un ”te iubesc!”

te iubesc - emmaidris

Știu, răzbunarea poate fi dulce! Cu un ”te iubesc!” Dacă ai citit titlul și ai intrat în articol, înseamnă că ești în primul rând binevenit în comunitatea Perfect Imperfect și în al doilea rând înseamnă că ești un pic orgolios. E firesc, răzbunarea poate fi arma proștilor, dar…să recunoaștem, uneori e bine să “plătești”!

Dar când ai să ajungi la finalul articolului, ai să realizezi că viața are felul ei, pe undeva ironic și magic de a regla lucrurile. Uneori, când vrem să învățăm oamenii pe care îi iubim câte o lecție, vrem să o facem pentru că noi ne simțim bine. Poate ne-au făcut să suferim, poate nu ne-au dat cât am vrut, poate n-au știut cum să facă mai bine sau poate că a fost multă frică.

Fac parte din generația cu cheia de gât și fără “te iubesc!”. Ce atâta romanță în parenting, copilul trebuie pregătit pentru viață. Dacă și copilăria ta a însemnat că acum ești avid după afecțiune, atunci te afli în locul potrivit. Mă bucur să te cunosc!

În copilăria mea, “te iubesc” a fost atât de rar…că aproape nu îmi amintesc. Tata s-a dus la Ceruri când aveam șase ani. Mama – o olteancă deportată în Bărăgan, venită de la Barda, Mehedinți, mama de doi copii la vremea aia. Rece, drastică, iubitoare, cloșcă, ambițioasă și perseverentă. Aprig de critică! Bănuiesc că nu sunt singura care și-a ales o mamă stâlp, definiția puterii umane. Ca să înțelegeți de unde vin… De ce am spus iubitoare? Pentru că mama murea pentru noi și orice clipă, orice picătură din sângele ei era pentru noi.

Citește și: Idris e timid!

Chiar și când ne alerga pentru că mâncam cu frate-miu un pui întreg și ei îi lăsăm oasele. Era și obosită și flamândă! O generație chinuită… între comunism și începutul vieții capitaliste. Ca să știți, mama a avut firmă, deci s-a adaptat cum a știut ea. Partea asta emoțională consumă prea mult timp și lasă loc pentru vulnerabilități. Devenea și mai complicată viața, ori nu era cazul! Acum înțeleg altfel lucrurile, prin ochii maturului obosit și flămand.

Să revin…așa că toată viața mi-au plăcut cuvintele de alint, tocmai pentru că nu știam cum sună. În ciuda lipsei o mai chinui pe mama cu câte un “te iubesc”, o pup, o iau în brațe. Câteodată ca să o chinui că nu poate sau ca să îi arăt cum se face. N-am zis că nu sufăr de păcatul vanității…Dacă citește postarea asta, nu îmi mai da mâncare o lună! Ha!

Când am devenit mamă mi-am dat seama că o să fiu genul ăla: fermă și tandră. Că așa știam de la ea, treaba cu regulile, cu “Nu” este “Nu” și cu responsabilitatea pentru acțiunile mele. Bune și astea, nu zic nu, dar am adăugat ceva: “Te iubește mama!”
Și în fiecare seară, la culcare, îi spun că îl iubesc și îl învăț să răspundă și să spună când și dacă iubește.

-Noapte bună, Idris! Te iubește mama!
– Și eu te iubesc! , zice el ușor rușinat.

Evident, la fel ca toți copiii. Idris folosește treaba cu iubitul și când face câte o boacană. A simțit el că mă înmoaie mai ușor când mă supăr. Dar ca să închidem povestea, după ce trudesc la capitolul acceptarea și verbalizarea emoțiilor, vine și momentul “răzbunării”.

Mă sună mamă. A fost plecată cu Idris câteva zile la țară. Pentru el spațiul ăla cu alergat în picioarele goale, cu găini și lapte bun e perfect, pentru ea înseamnă un sens în a face de mâncare, activitate pe care o face cu maximă plăcere. Deh, leoaica!  Îmi povestește la telefon toate prostioarele pe care le-a făcut Idris, cum a pus el apă în ciorba proaspăt făcută, cum avea mereu câte o opinie și alte episoade de gen.
Dau să termin conversația și ea mă oprește:

– Auzi, am uitat să îți mai zic ceva!
– Ce?, întreb eu mirată de sentimentul autentic de fericire din vocea ei.
– Idris mi-a zis: “Te iubesc, bunica!”

Și uite așa, m-am simțit cumva răzbunată, dar cel mai mult fericită. Pentru am putut întoarce iubirea către ea, mama mea. Așa că iubirea circulă liber, simplu, cât să ne învețe că e esențial să dai când știi cum sună iubirea. Că așa ducem lumea asta mai departe!

te iubesc - idrisiubita 90x90Citeste si: Când s-a îndrăgostit Idris prima oară?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.