Stop! Mă uit către cer şi-mi spun MULŢUMESC că îi am!

stop - Looking at the clouds1 751x1024

Articol scris de Andreea Panait. Stop! Mă uit către cer şi-mi spun MULŢUMESC că îi am! A alerga. Alergăm, am alergat. Cel mai des folosit şi auzit cuvânt din ultima perioadă. Stânga-dreapta ALERGĂM după lucruri, să rezolvăm lucruri, să dobândim lucruri până picam laţi. Banda de alergare de la sala e minciună, pe lângă pistă de stadion a vieţii pe care o toceşti!

Din copii, devenim adolescenţi. De la studenţie devenim tineri adulţi. De la adulţi devenim proaspăt părinţi şi fuga continuă. Stop.

De la liniştea de acasă, ne proiectăm în aglomeraţia sistemica a unui oraş provocator ce oferă la schimb vise, realizări şi bonusuri pe măsură efortului. În schimbul a ce? Plătim cu moneda inocentei, a visării, a relaxării naive, a gândului că merge şi aşa astăzi, vedem ce-o mai fi mâine! Stop.

Vuietul asurzitor al tuturor acestor gânduri se opreşte atunci când în preajma sunt EI. Mama şi tata! STOP! Acum îmi permit să închid urechile la ce e în jurul meu, şi să fac ochii mari DOAR la ei.

Ne vedem relativ des, dar nu atât pe cât mi-aş dori. Vorbim mult, dar niciodată de ajuns. Ne iubim de la pământ până la cer şi invers, dar nu e timp să arătăm, căci pe lista deja bat sarcinile următoarei ore.

Uneori, pauză asta..e tot ce trebuie.

Încarcă bateriile, îţi umple sufletul, ţi-l descarca pe uşa din spate de apăsări insistente şi ai puterea să treci la nivelul următor. Azi, ai mai urcat o scară, ai mai rezolvat o enigmă, ai convins sufletul să zâmbească şi de mâine. Ba nu, chiar de azi, de ACUM! Oraşul e aglomerat, lumea e grăbită, ne oprim să facem o poză. Nu ne vede nimeni, fiecare e în filmul lui. La ceas de seară zâmbesc în colţul gurii, mă uit către cer şi-mi spun MULŢUMESC că îi am!

Exact în momente de genul acesta stă magia vieții. Și bucuria ei. Nu ratați ocazia de a spune din când în când stop haosului în care ne aventurăm în fiecare zi și să alegeți să petreceți clipe frumoase alături de părinții voștri dragi. Sunt cel mai de preț dar al nostru pe această lume.

Foto:  ovebeingretired.com

stop - Question Marks People iStock 000011860969Small 150x150

Business people standing with question mark on boards

Citeste si: Corporatist sau OM? Muncă sau VIAȚA ta?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.