Studiu îngrijorător – româncele nu mai alăptează!

alăptează - alaptare

Studiu îngrijorător – româncele nu mai alăptează! Există mii de studii care explică cât de important este alăptatul pentru un nou născut, pentru sănătatea sa, a mamei, pentru construirea unei relații incredibil de frumoasă și de sănătoasă între un nou născut și mama sa.

Cu toate acestea, statisticile la nivel național sunt din ce în ce mai îngrijorătoare: doar o treime din mamele românce își alăptează pruncul. Restul îi hrănesc cu lapte praf, ceaiuri şi apă, deşi laptele matern este alimentul ideal pentru nou-născuţi, după cum arată un studiu naţional realizat de Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului.

Raluca a născut acum un an şi, pentru ea, a fost important că în primele şase luni de viaţă ale bebeluşului, să-l alăpteze, aşa cum recomandă şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Raluca Dumitrescu, mama: „Nu m-am gândit niciodată că o să-l hrănesc cu lapte praf, întotdeauna m-am gândit că o să-l alăptez.” Doar o treime dintre românce procedează însă că ea.

Marina Otelea, Preşedinte Executiv, Asociaţia SAMAS: „Cele mai multe cu formulă de lapte, lapte praf. Există un procent foarte mic care foloseşte că substitut lapte de vacă sau comercializat pentru adulţi.” Studiul arată că 50% dintre femeile care au studii superioare alăptează.

În topul femeilor care îşi alăptează copiii până la şase luni exclusiv intră mamele cu vârstă cuprinse între 35 şi 40 de ani, unele fiind la al doilea sau al treilea copil.

La polul opus se situează mamele foarte tinere, sub 19 ani, doar 9% dintre ele alaptandu-şi copilul în primele şase luni de viaţă. De asemenea, două din zece femei aflate la primul copil renunţă la alăptare în mai puţin de o luna. Laptele matern, susţin specialiştii, este alimentul ideal pentru bebeluşi.

Sursă foto: perfecte.ro

Citește continuarea pe știrileprotv.ro

alăptează - al  ptatul   n PUBLIC 150x150Citeste si: Susțin alăptatul în PUBLIC. Semnează și tu PETIȚIA!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.