STUDIU DE PIAȚĂ – românii vor homeschooling !

homeschooling - 13602 homeschooling dad kids work books wide

Articol scris de Ionuț Iancu. STUDIU DE PIAȚĂ – românii vor homeschooling ! Dat fiind interesul public pentru subiectul homeschooling vs școală tradițională, MKOR Consulting, companie de marketing, a organizat din proprie inițiativă un studiu de piață pentru a vedea cum văd și cât de multe știu românii despre acest sistem alternativ de educație.

Rezultatele, așa cum și le asumă compania, sunt surprinzătoare:

  • 73% dinte cei intervievați au declarat că au o părere bună și foarte bună despre homeschooling. O părere proastă au doar 9%
  • 60% dintre părinții care au auzit despre homeschooling ar lua în considerare sau au ales deja această opțiune pentru copiii lor.
  • 67% dintre respondenți consideră homeschooling ca o variantă viabilă în România, doar 12.5% considerând că acest sistem de educație nu este potrivit la noi.

Procentul celor care ar dori ca homeschooling-ul să fie reglementat și la noi este covârșitor: 92% dintre participanții la studiu. Cele mai des auzite argumente pro sunt: copilul este liber să învețe ceea ce îi plce, îl interesează și îl face fericit; copilul învață în ritm propriu, are program flexibil și este ferit de stresul temelor, de concurența nesănătoasă și de sistemul de notare tradițional.

În contrapondere, opozanții acestui sistem vorbesc de socializarea deficitară a copiilor, de incapacitatea părinților de a înlocui profesorii și de faptul că acest sistem nu este încă reglementat.

Acest studiu a fost organizat sub forma unui sondaj de opinie online, cu un număr de 1710 respondenți. Nu este menționată marja de eroare.

Descarca intreg raportul aici: MKOR

Sursă foto: salemwebnetwork.com

homeschooling - faqs 150x150Citeste si: Homeschooling – la RECE, câteva răspunsuri

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.