Vrei să ai SUCCES în AFACERI? 3 obiceiuri de care trebuie să SCAPI

succes în afaceri - SUCCES   n AFACERI 1024x683

Vrei să îți deschizi o afacere și nu știi dacă ești potrivit să o iei pe cont propriu? Vrei să vezi ce înseamnă să fii un ȘEF bun? Există câteva lucuri de care trebuie să ții cont. În primul rând dacă te comporți ca un șef, nu însamnă că ești un adevărat conducător. Liderul este omul care știe să conducă astfel încât oamenii merg după el, indiferent de condiții. Vrei să ai SUCCES în AFACERI3 obiceiuri de care trebuie să SCAPI

  • Acordați atenție poveștilor, nu faptelor – De exemplu, să spunem că în urmă cu două săptămâni i-ați spus celui mai bun angajat al vostru în domeniul vânzărilor că, în ultimul timp, performanțele lui au scăzut și că trebuie să lucreze pentru a reveni la productivitatea excelentă din trecut. De atunci, angajatul respectiv nu a mai venit la întâlnirile de afaceri săptămânale. Povestea pe care v-o imaginați este că el a fost foarte deranjat de ce i-ați spus, iar acum probabil că își caută de lucru în altă parte.

Aceasta este doar o poveste și există o șansă mare să fie complet falsă.

Singurele fapte reale pe care le cunoașteți din această situație sunt că: 1. I-ați spus celui mai bun angajat al vostru că trebuie să-și îmbunătățească performanța și 2. Angajatul respectiv a lipsit de la două întâlniri. Este foarte ușor să confundați faptele reale cu povești pe care vi le imaginați.

Poveștile stârnesc emoții ce ne fac să reacționăm, iar acele reacții sunt bazate pe concluzii subiective și de cele mai multe ori false. Pentru a fi un lider eficient, trebuie să scăpați de obiceiul de a vă imagina tot felul de povești ce pot să vă influențeze succesul profesional. În schimb, separați faptele reale de povești și luați decizii numai pe baza a ceea ce cunoașteți cu adevărat.

  • Nu vă schimbați niciodată părerile- De cele mai multe ori, ceea ce credeți a fost inspirat sau asimilat de la alte persoane pe parcursul vieții. Construirea unei afaceri necesită inovare, ce presupune să vă puneți la îndoială fiecare credință, părere sau idee pe care o aveți.

CEO-ul Zappos Tony Hsieh nu a crezut că oamenii nu ar cumpăra niciodată încălțăminte de pe internet, doar pentru că nu puteau să o probeze și, din acest motiv, a construit Zappos.

Steve Jobs nu a crezut că un telefon trebuie să fie doar un telefon. El a crezut că poate fi și computer, camera de filmat și music player.  Este, într-adevăr, unul din cele mai grele lucruri să renunțați la ceea ce credeți de o viață întreagă, dar dacă reușiți, afacerea voastră poate să ajungă foarte departe.

  • Ignorați criticile- Este nevoie de un ego foarte puternic pentru a construi un imperiu. Cu toate astea, trebuie să renunțați la obiceiul de a vă considera mult mai buni decât sunteți în realitate. Atunci când un angajat sau un client vă informează că produsul, serviciul sau atitudinea dumneavoastră ar putea fi îmbunătățite, este foarte ușor să cădeți în capcana de a vă apăra onoarea personală sau pe cea a afacerii voastre.

Vezi continuarea pe dorudima.ro

foto:christinekane.com

succes în afaceri - MAGICIENII destinului 150x150

Citeste si: Ce trebuie să facă o FEMEIE in afaceri!

Ai si tu un sfat pentru afaceri profitabile? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE –  Perfect Imperfect 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.