Eu sunt Acasă!

acasă - Copiii nu   tiu 1024x682

Eu sunt Acasă! Ajung acasă. Sfârșită. Undeva în minte îmi rulează imaginile zilei, redacție, Breaking News, facturi, perechea aia de pantofi și planurile pentru vacanța din  august.  Aș mânca niște ciocolată, așa că în minte îmi vine dulapul în care se afla dulciurile celui mic. Încerc să nu mă simt vinovată și bag cheia în ușă. Băieții au ajuns deja… Deschid și în fața mea am imaginea zilei –  simplă clară, fără retușuri, fără filtre sau zâmbete  oficiale. Ei doi…

Îmi zâmbesc ochii și mă gândesc că sunt norocoasă, pur și simplu. Doi ochi albaștri îmi zâmbesc complice, în timp ce aleargă spre jucării.

  • E maaami!

E un fel de confirmare a faptului că  am lăsat în urmă cu adevărat și  ziua de azi,  cu toate trăirile ei. Sunt acasă, locul pe care uitam mereu să îl lăudăm. Îl luăm cumva la pachet, acasă e acasă, e locul unde pun capul pe pernă și cam atât.  Voi cât mai apucați să stați acasă? Așa că am stat și m-am gândit o secundă, în timp ce admiram nuferii din bucătărie. O imagine care mi-a mângâiat sufletul! Da, florile au această mare calitate. Ce e acasă? Ce mai înseamnă acasă pentru fiecare dintre noi?

Câtă forță are cuvântul acesta și cât de puțină importantă îi dăm uneori. Acasă e locul unde ești TU, ființă, locul care îți asigură echilibrul zilnic, nevoia de protecție,  dorința de a face proiecții și de a vedea în perspectivă, zona în care conflictele se sting și putem să fim noi, așa cum suntem. Perfect Imperfecți. Poate mai puțin frumoși, poate mai puțin specătaculoși sau poate doar…oameni?

Poate cea mai frumoasă trăsătăură a unui cămin, și vă doresc să trăiți acest sentiment, este autenticitatea. Acasă suntem autentici, dezgoliți de toate măștile, curățați de toate filtrele pe care ni le punem uneori și în viață. Cum altfel am putea să supraviețuim dacă nu am alege să fim și altfel decât suntem în realitate? Cine ne acceptă așa cum suntem?

– Mami, unde mergem?

– Acasă!

– Ce e acasă, mami?

Când m-a întrebat prima dată…am realizat că nu știam cum să explic mai simplu. „Mami, acasă e locul unde te simți în siguranță și unde simți că ești iubit! „.  Cred că acasă trebuie să fie locul unde îți găsești rostul, în ciuda a tot și toate, acasă este despre câtă iubire dai și, poate la fel de important, câtă primești! Și mai e ceva, căldură, energia, viața! Acasă înseamnă să te uiți la ce ai construit și să găsești în inima ta satisfacția  de a spune: Am reușit!

Poate nu o să fie ușor în fiecare zi, dar la finalul acestei fabuloase călătorii care este viața, merită să ai cu ce să te mândrești. Și pentru că știu că și voi simțiți la fel, vreau să vă împărăteșesc ce am aflat din campania #eusunțĂcasă, campanie lansată în aprilie de  Grupul CEZ in Romania. 

Pentru tine ce înseamnă Acasă?  Conform studiului „Ce înseamnă Acasă pentru români?” realizat de  CEZ Romania pe platforma ivox.ro, pe un eșantion de 1.102 de persoane din mediul urban și rural, „Acasă”  este sinonim cu „familie”, „liniște” și „siguranță”.  Cei mai mulți dintre respondenți atribuie locuinței sentimentele de „siguranță” și „liniște” (45%), „bucurie” și „confort” (30%). Dormitorul este camera cea mai îndrăgită a românilor, iar mesele în familie sunt cele mai importante momente derulate în spațiul intim al locuinței.

Nu degeaba Herman Melville spunea ca ” Viaţa este un voiaj spre acasă.” Fa ca acest voiaj sa fie simplu, fie doar si pentru faptul ca acasa te asteapta ceea ce conteaza cu adevarat…familia. Doar aici te simti cu adevarat acceptat!

Citeste si: Micul Om mare!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.