Sunt mândră de tine!

mândră - emmaidris

Sunt mândră de tine! De azi am în vocabularul de parenting o nouă expresie. E atât de simplă şi de autentică, că îmi dau lacrimile.

Da, fac parte din categoria celor care au crescut cu puţine cuvinte de laudă, deh, generaţia părinţilor fără prea multe alinturi. Am mai vorbit despre generaţia părinţilor care spun că trebuie să pupi copilul doar în somn. Nu am cum şi de ce să judec, m-am împăcat cu ideea că au avut altă educaţie, multe prejudecăţi şi ceva mai puţină iubire.

Când crezi că puiul trebuie pupat doar în somn, pierzi esenţialul, răspunsul lui. E fie o îmbrăţişare, care te va face să te topeşti, fie un pupic dulce înapoi, ce bijuterie de moment. Aşa că eu zic să le spunem că îi iubim şi să îi pupăm până nu ne mai lasă, că vine şi momentul ăla.

Aseară am fost cu Idris la o terasă dragă nouă, Gastrobar. Binenţeles, că în afara muzicii şi a ambientului, mai apărem şi noi…părinţii tineri, cu copiii după ei. Noroc că există un fel de loc cu nisip, numai bun pentru a te asigura că poţi să îţi comanzi şi tu o bere. De băut în tihna nu poate fi vorba. Eşti mereu după copil, cu ochii pe copil! Ştiţi deja…

Citește și: Spinner, Kendama, noile obsesii ale copiilor

Partea proastă e că uneori copiii se bat pe jucării, îşi dau cu nisip în ochi sau se lupta pe o pernă. Şi tu, că părinte stai şi încerci să explici şi să aplanezi conflictele! Ha! Amuzant meserie, asta cu parentingul!
Aseară am auzit o replică genială dată copilului de trei ani care înapoia perna…copilului meu. Când a fost înapoiată pernă, copilul a auzit:
-Sunt mândră de ţine!

M-am uitat uşor blocată, una pentru că am realizat că nu obişnuiesc să îi spun asta lui Idris…dar şi pentru că nu am auzit prea des asta. Nici în copilărie, nici mai târziu, doar din când în când…şi cam rar!

Aşa că mi-am notat în agenda sufletului această vorba bună, care face cât o mie de pupicuri! Copiii noştri au nevoie să spunem că ne mândrim cu ei, au nevoie de această confirmare. Să nu le răpim bucuria asta, zic. Şi-aşa viaţă e complicată mai târziu.

Sunt mândră de tine!

Sursă foto: Fotograv

mândră - emma1iunie 150x150Citește și: Joaca de-a copilăria

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.