Visez seara, ziua sunt pragmatică!

sunt pragmatică - 12197404 1064907216853852 2094925507 o 1024x683

Visez seara, ziua sunt pragmatică! O să mă înjurați, dar cred că în dragoste e ca în afaceri. Uneori trebuie să fii al dracului de pragmatic. Poate să îmi spună cineva că a investit într-o afacere și a mers cu mult romantism și abandonându-se emoțiilor. Am avut ocazia să cunosc foarte mulți oameni în viața asta și când vine vorba de carieră și afaceri, vă spun cinstit, nu trebuie să gândești cu sufletul.

Asta nu înseamnă că dacă pui suflet… e musai să rămâi cu buza friptă. Pe de altă parte dacă nu ești atent, ți se trage preșul de sub picioare și rămâi în aer, în timp ce te întrebi unde ai greșit. Știu, cel mai bun sfat este de fapt cel pe care îl simți pe pielea ta, dar mă gândesc acum  la cei pe  care i-am auzit în aceste zile plângându-se de angajatori abuzivi, de colaboratori neserioși sau de țepari. Ăștia din urmă sunt cei mai „tari”!

Citeste si: 13 motive pentru care nu aveți succesul meritat

Ca să nu suferi în afaceri e bine să știi exact ce valoare ai, ce tip angajat ești și ce plusvaloare aduci organizației. De aici vei începe să te securizezi singur. Aveți idee câți oameni rămân fără bani, pentru că au mers pe încredere în relația cu un angajator?

Contractul, este documentul care nu trebuie să îți lipsească dacă vrei să stai liniștit în piața muncii. Pe de altă parte, o să ziceți, câți angajatori respectă aceste documente. Corect și asta, dar măcar ai o șansă dacă te bate gândul să iei Codul munci în brațe și să mergi în instanță. Uneori e singura variantă și vă sfătuiesc să vă cereți drepturile!

Dar nu despre Codul Muncii vreau să vă povestesc, ci despre ambiție, pasiune, disciplină și determinare. Fără ele, nu ai cum să fii un angajat model și nici un om de buisiness de succes. Și mai e ceva, nu toți am avut norocul să ne naștem bogați. Țin minte și acum când moș Gerilă, așa era atunci, venea cu daruri modeste. La vremea aia o pereche de ghete și un trening însemna  chiar prea mult. Dacaă nu ai trăit sărăcia, poate că nu ai cum să îți dorești să tragi de tine mai mult.

Am dat de curând pe blogul lui Lorand Soares Szasz peste un articol despre oamenii de succes. Povestea unei femei, pe care eu o iubesc, suna cam asa: Oprah Winfrey are o poveste impresionanta.

  • Cea mai bogata femeie de culoare a crescut in rochii facute din saci de cartofi.
  • Abuzata sexual de la varsta de 9 ani, la 13 ani a fugit de acasa.
  • Apoi, la 14 ani, a nascut un baietel care a murit ulterior.
  • Abia dupa aceea s-a mutat cu tatal ei, care i-a impus disciplina si rezultatele nu au intarziat.
  • Si-a inceput cariera la 19 ani, la un radio in Tennessee.
  • The Oprah Winfrey Show, lansat in 1986, a fost cel mai longeviv show de televiziune.
  • Acum are propria televiziune, Oprah Winfrey Network, s-a implicat in multe actiuni filantropice, a creat reteaua Oprah Angel Network si  Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls.

 

Și de asta cred că mai presus de destin suntem noi, cei care credem și facem. Credeți că nu am complexe de inferioritate? Vă înșelați… Ambiția mea a fost să mă autodepășesc și să îmi îndeplinesc un vis. Ce presupune asta? Că trebuie să muncesc în fiecare zi cu ambiție, determinare, pasiune și perseverență. Și asta fac și în vacanță!

Am întâlnit mulți tineri în viață. Pe unii i-am admirat, pe alții i-am ajutat, însă de unii mi-a fost milă!  pentru ei viitorul va aduce doar dependența de un angajator sau altul, sărăcie sau neputință. Diferența dintre visare și pragmatism e foarte clară. Dacă vrei să ai din ambele fă ca mine: Visez seara, ziua sunt pragmatică!

sunt pragmatică - 10424249 10204127240076180 134627655635300894 n 150x150Citeste si: Ce meserie ți se potrivește?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.