Suntem Dumnezei, dăm sentințe și ironizăm bunătatea!

Suntem Dumnezei - 14717411 344112585980390 2825990289225678848 n

Suntem Dumnezei, dăm sentințe și ironizăm bunătatea! Suntem tare proști! Nu judeca înainte să întrebi, sună așa de simplu în terorie, nu? Cea mai mare greșeală pe care avem tendința să o facem în viață este să aruncăm primii piatra. Nu știu de ce ne vine atât de natural, dar poate că ar trebui să ne gândim puțin înainte. Fiecare om are durerile lui, fiecare om ascunde secrete, fiecare om își protejează singur lumea lui interioară.

M-am gândit de multe ori de unde ne vine dorința asta de a eticheta oamenii, de  a-i pune în „cutiuțe” pe care să le recunoaștem ușor. De ce avem nevoie de asta? De ce nu putem să fim toleranți? Și când ai timp să îți apleci urechea către cei care devin subiectul etichetărilor tale, abia atunci s-ar putea să înțelegi.

Se uita în jos, avea privirea stinsă. Și parcă pe undeva nu era ea, era doar o palidă copie a ceea ce fusese. Rujul roșu îi venea așa de bine pe vremea primăverilor tinere. Ceva, între timp, rupsese filmul. Mă uitam la ea cu dragul unui om care știe cum e să te lupți cu tine, pentru tine, în tine.

Citeste si: Oprește-te, respiră, iubește-o …când încă mai ai timp!

Nu m-ar fi mirat dacă ar fi început să plângă, îi venea bine. Era felul ei de a-și manifesta frustrarea. Cea mai grea luptă e aia în care te lupți cu tine și pierzi. Acesta devine și primul pas spre eliberare. Și atunci te întreb, tu ești perfect(ă)? Pe mine mă animă ajutorul, nu critica sau bătaia de joc, strategie de viață a tuturor oamenilor mici. Mici rău!

Nu înțeleg nici acum de ce oamenii trebuie să se întâlnească, dar poate că mâna mea cu umărul tău se potrivesc. Cele mai frumoase prietenii se nasc din dureri mărturisite. N-ai cum să aștepți ziua de mâine, doar ca să ai încă un motiv să arăți cu degetul.

Ne uităm ciudat la toți cei care nu ne seamnănă, ne uităm ciudat la toți cei care cred în bunătate, am ajuns să fim hiene și chiar să ne mândrim cu asta. Ucidem speranțe, spunând cu mândrie că – Nu se poate face nimic! Ne obișnuim să fim doar larve, ne cățărăm pe cadavre și zâmbim pentru că suntem „sus”, ce mai contează mocirla în care ne bălăcim.

Suntem Dumnezei, dăm sentințe și ironizăm bunătatea! Nu ne plac cei resemnați, nu ne plac nici cei ce câștigă…atât timp cât nu suntem noi. Ne încoronăm singuri cu coroane fake și așteptăm ovațiile celor  pe care îi avem ca subordonați. Ne împăunăm și epatăm, pentru că opulența este singura noastră avere. Trist!

Dacă totuși crezi că poți să îți depășești condiția, nu uita, sufletele care se înalță sunt fix cele care își păstrează idealul și pe care viața nu le întinează. Tu când ai fost ultima dată…un om bun?

Suntem Dumnezei - 16123788 104322803414098 8166692953985646592 n1 150x150Citeste si: Ne naștem fetițe, murim răsfățate!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.